AEP/ Termenul de înscriere a mandatarilor financiari expiră pe 6 mai 2016

AepAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) reamintește competitorilor electorali că AEP/Termenul de înscriere a mandatarilor financiari expiră pe 6 mai 2016.

Ziua de 6 mai 2016 reprezintă și data limită până la care competitorii electorali își pot deschide, în condițiile Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, conturile bancare speciale pentru campania electorală, operațiune ce poate fi realizată numai în condițiile înregistrării prealabile la AEP a mandatarilor financiar.

Menționăm că, potrivit art. 34 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, evidenţa contribuţiilor şi a cheltuielilor pentru campania electorală aparţinând partidelor politice şi candidaţilor independenţi este organizată exclusiv de către mandatari financiari.

Mandatarul financiar coordonator are următoarele atribuții în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale:

  • deschide pentru partid un cont bancar central pentru campania electorală;
  • depune în timpul campaniei electorale lista conturilor bancare utilizate;
  • declară la AEP, în termen de 5 zile de la data efectuării transferului, fondurile care au fost primite în contul bancar central pentru campania electorală și fondurile pe care le-a transferat din contul central în conturile județene sau de sector.

Mandatarul financiar teritorial are următoarele obligații în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale:

  • deschide pentru partid un cont bancar pentru campania electorală la nivel județean, la nivel de sector/la nivelul municipiului București;
  • poate depune contribuțiile candidaților în conturile bancare deschise pentru campania electorală;
  • la depunerea contribuției electorale, verifică și înregistrează contribuitorul;
  • efectuează operațiunile de plăți din contul bancar deschis pentru campania electorală la nivelul său de competentă;
  • restituie candidaților, în termen de 120 de zile de la data alegerilor, sumele rambursate şi sumele necheltuite.

Mai multe informații privind rolul și atribuțiile mandatarului financiar găsiți pe site-ul AEP, la adresa http://www.roaep.ro/finantare unde puteți consulta ”Îndrumarul mandatarului financiar – alegeri locale 2016” și ”Îndrumar pentru mandatarul financiar al candidatului independent – alegeri locale 2016”.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Alegeri cu surprize, la Călărași

joi mai 5 , 2016
De vineri, 6 mai, se dă startul la campania electorală, una atipică, față de ceea ce au fost învățați, în timp, politicienii să dea și alegătorii, din România, să primească. Fără afișe, găleți, goarne asurzitoare, de dimineață până seara,  începe campania electorală. În Călărași, cetățenii au de ales între numeroșii […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!