Acţiunea ,,Blocada”:19 infracţiuni constatate, 800 de amenzi aplicate şi 38 de permise auto reţinute

Print Friendly, PDF & Email

politiaÎn perioada  20 – 26 august 2015, poliţiştii din Călăraşi au constatat 19 infracţiuni, au aplicat peste 800 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 38 de permise de conducere, în cadrul acţiunii „Blocada”, desfăşurate pentru prevenirea faptelor  antisociale şi creşterea siguranţei traficului rutier, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

Activităţile desfăşurate în perioada 25 iulie – 31 august 2015, în cadrul acţiunii naţionale „Blocada”, vizează prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei. La acestea participă poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În săptămâna 20 – 26 august 2015, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au efectuat 18 acţiuni, în timpul cărora au constatat în flagrant 19 infracţiuni.

Au fost aplicate 805 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de 196.390 lei. Dintre acestea, 661 au fost pentru abateri la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 2 sancţiuni au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 110 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, fiind aplicate şi 32 de sancţiuni prevăzute de alte acte normative.

Poliţiştii rutieri au reţinut 38 de permise de conducere, dintre care 9 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 3 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 26 pentru alte fapte. Au fosat retrase 8 certificate de înmatriculare.

În contextul activităţilor efectuate pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, la data de 25 august 2015, Poliţia Română a desfăşurat o acţiune, la nivel naţional, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, ce au loc la trecerile la nivel cu calea ferată, din cauza nerespectării regulilor rutiere instituite în aceste zone, de către participanţii la trafic.

 

În urma activităţilor desfăşurate, la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii rutieri şi cei de la transporturi au aplicat 86 de sancţiuni, au reţinut 15 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, au retras 4 certificate de înmatriculare şi au constatat 2 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Marian Dinulescu:,,Majorarea salariilor medicilor va crea mari probleme pentru bugetele spitalelor”

joi aug. 27 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Aşa cum se cunoaşte, Guvernul a aprobat, recent, Ordonanţa prin care au fost majorate salariile personalului medical, cu 25% începând cu data de 1 octombrie. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marian Dinulescu , fost preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Călăraşi este de părere că […]