Acoperişul, în flăcări, al unei case din Rasa a căzut peste o bătrânică de 87 de ani

Print Friendly, PDF & Email

Rasa 4Pompierii militari, din cadrul Detaşamentului Călăraşi, au fost solicitaţi să intervină la un incendiu soldat cu o victimă, în localitatea  Rasa, duminică dimineaţă.

 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari, la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului. În urma incendiului, o femeie în vârstă de 87 de ani şi-a pierdut viaţa, trupul acesteia fiind găsit carbonizat în dormitorul casei, de către pompierii militari.

La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta foarte violent şi cu fum dens, la nivelul întregii locuinţe, în dormitorul casei fiind identificată o persoană decedată, carbonizată, femeie, Marina O., în vârstă de 87 de ani. Lângă trupul carbonizat al acesteia a fost găsit şi un câine, de asemenea ars. Cei doi se aflau într-un colţ al dormitorului, în apropiere de uşă.

Din cauza incendiului puternic, acoperişul casei s-a prăbuşit. În sprijinul echipajelor prezente la faţa locului şi al voluntarilor din cadrul S.V.S.U. Grădiştea a fost solicitat încă un echipaj al Detaşamentului de pompieri Călăraşi, care a sosit rapid.

Potrivit primelor cercetări, efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi neprotejat termic faţă de materialele combustibile (din cauza coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, grinzile care erau în apropierea acestuia s-au aprins, generând arderea, care s-a extins cu repeziciune).

Două echipaje specializate de stingere şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, SCANIA, o autospecială SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 35 de minute.

În urma incendiului a ars întreaga locuinţă construită pe o suprafaţă de aproximativ 50 de metri pătraţi, elemente de mobilier, materiale textile şi aparatură electrocasnică, valoarea pagubelor materiale fiind estimată la suma de 30.000 de lei, informează ISU Călăraşi.

Rasa 5 Rasa 3 rasa 1

Please enter banners and links.

Next Post

Vântul puternic a smuls tabla de pe acoperişul Liceului ,,Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară

mar dec. 10 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În după amiaza zilei de marţi, 10 decembrie, vântul puternic, cu o viteză de peste 65Km/oră a dus la deteriorarea acoperişului  clădirii Grupului Şcolar ,,Alexandru Odobescu”  din oraşul Lehliu Gară.  Rafalele de vânt au smuls mai multe bucăţi de tablă de pe acoperiş iar  pompierii […]