A scăzut rata infracţionalităţii în judeţul Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

auto1Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi, în primele 9 luni ale anului 2015, trendul descrescător al infracţionalităţii sesizate se menţine atât în mediul urbal, cât şi în cel rural scăzând, totodată,   infracţiunile contra patrimoniului. Activitatea poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a fost concentrată în primele 9 luni 2015 pe prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, prinderea persoanelor care comit fapte antisociale şi dispunerea de măsuri preventive împotriva acestora, acţiuni care să contribuie la consolidarea gradului de siguranţă pentru cetăţenii din judeţ. Ca urmare a acţiunilor desfăşurate şi a activităţilor din cadrul programelor de prevenire a criminalităţii, a fost atins acest obiectiv, de creştere a siguranţei populaţiei din judeţul Călăraşi. Astfel, în primele 9 luni ale anului 2015 se menţine trendul descrescător în ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată, cu      – 18 %.

Infracţiunile sesizate contra patrimoniului înregistrează o scădere importantă de    -24,7%, fiind reclamate cu 25,9% mai puţine infracţiuni de furt şi cu 37% mai puţine infracţiuni de tâlhărie; au fost înregistrate cu 12% mai puţine furturi din locuinţe. Pentru faptele infracţionale comise, în primele 9 luni ale anului 2015, au fost cercetate în stare de reţinere sau arest preventiv cu peste 60% mai multe persoane decât în perioada similară a anului trecut.

Poliţiştii din Călăraşi vor continua demersurile de apropiere de comunitate, prin intensificarea activităţilor preventive şi de informare cu privire la măsurile de autoprotecţie, de evitare a victimizării, prin desfăşurarea de acţiuni efective în teren, menite să contribuie la îmbunătăţirea calităţii serviciului poliţienesc oferit cetăţenilor.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

În luna ianuarie 2016, are loc selecția pentru locurile de muncă din domeniul agricol – Spania

joi oct. 29 , 2015
În perioada 25-29 ianuarie 2016, va avea loc selecția pentru ocuparea locurilor de muncă din domeniul agricol –Spania. Firma Surexport Campania Agraria SL cu sediul în Huelva –Spania a comunicat, prin rețeaua EURES, o ofertă de 800 de locuri de muncă pentru muncitori necalificați (culegători căpşuni). Durata contractelor de muncă […]