A fost vernisată expoziția de pictură a copiilor de la Centrul SERA Călărași

Vineri, 21 iulie, la Protopopiatul Călărași, a avut loc vernisajul expoziției de pictură a copiilor de la Centrul de Servicii Sociale pentru Copii și Familie SERA Călărași.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Șansă – Viorica Hagianu, în parteneriat cu FICE, filiala Călărași și D.G.A.S.P.C. Călărași, în sala de ședințe a Protopopiatului, instituție care a fost reprezentată, la vernisaj, de preotul Vasile Viorel Dinu, secretarul instituției.

Doinița Nicolae, directorul DGASPC Călărași:

„Toate aceste acțiuni pe care le organizăm, datorită copiilor noștri talentați, ne fac să spunem că avem mici artiști, nu doar copii, în centre, iar cei care nu au lucrări expuse aici, sunt convinsă că își doresc și ei să ajungă la momentul în care picturile lor vor putea fi admirate. Le mulțumim gazdelor și tuturor celor implicați, doamnei Viorica Hagianu, care se implică în dezvoltarea abilităților copiilor noștri și cred că următorul pas va fi să mergem să îi cursăm pe copiii din toate cele 7 centre ale județului.”

Viorica Hagianu, președinta Asociației Șansă-Viorica Hagianu:

„În luna martie am venit cu această idee, de a organiza o acțiune în parteneriat cu filiala FICE Călărași. Am venit la Centrul SERA, am ales 16 copii și am început să facem un curs de pictură, pe care vrem să-l continuăm. Expoziția conține cele mai frumoase 16 picturi pe care le-am selectat, după încheierea primului curs.”

Elena Ulmeanu, Fice Călărași:

„Ne bucurăm că am putut organiza o expoziție de pictură a copiilor de la Centrul SERA și faptul că a fost găzduită de Protopopiatul Călărași. Toți cei care sunt dornici să o vadă, o pot vizita, în acest spațiu.. Este o Șansă – așa cum e și denumirea Asociației – pentru copiii care nu au suficiente resurse fianciare, dar și pentru copiii din sistemul de protecție a copilului. Noi, cei de la FICE, ne ocupăm, cu precădere, de apărarea drepturilor copiilor și în special a celor aflați în situații defavorizate.”

Una, dintre cele 16 picturi, a fost premiată de Viorica Hagianu, iar o altă pictură a fost aleasă pentru a fi făcut afișul de anunțarea a vernisajului, și se dorește ca, în viitorul apropiat, picturile expuse să poată fi și achiziționate.

Picturile pot fi văzute până pe data de 25 august, la Protopopiatul Călărași.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Polițiștii din Călărași au adus un omagiu colegului lor, din Suceava

sâm iul. 22 , 2017
Câțiva polițiști, din cadrul IPJ Călărași, au păstrat astăzi, 22 iulie, un moment de reculegere pentru colegul lor, subofițerul de poliție, Sorin Vezeteu, de la IPJ Suceava-Poliția Transporturi, care a fost înjunghiat mortal, joi, în gara din Suceava, unde își efectua serviciul. Acesta va fi înmormântat duminică, 23 iulie, cu […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!