A căzut ultima redută din Consiliul Judeţean a PDL Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

Fostul prefect al judeţului, Emil Muşat şi preşedintelele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu au îngopat,  deocamdata, securea războiului. Divergenţele dintre cei doi s-au iscat în 2011, atunci când, Prefectura  Călăraşi, condusă de Emil Muşat  a atacat în instanţă bugetul judeţului, din cauza semnalării unor conflicte de interes a doi consilieri judeţeni,  angajaţi ai ADI EcoAqua, care au votat bugetul judeţului, deci implicit al instituţiei unde erau angajaţi. În felul acesta, cei peste 200 de  angajaţi ai Consiliului Judeţean  au rămas fără salarii, timp de două luni de zile. Instanţa a dat câştig de cauză Prefecturii Călăraşi, iar bugetul a trebuit să fie revotat de Consiliul Judeţean.

Raducu FilipescuAu trecut doi ani de atunci şi Emil Muşat,  membru marcant al Organizaţiei Judeţene PDL şi actualmente, singurul consilier judeţean al acestei formaţiuni,  ocupă, începând cu luna august, funcţia de consilier juridic, culmea…chiar la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EcoAqua, entitate  aflată sub oblăduirea preşedintelui Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu.  Oricine poate înţelege din această mutare că, ultima  suflare a  PDL-ului din Consiliul Judeţean a fost anihilată de marea majoritate uselistă, prin  jocul preşedintelui  Filipescu.

Această informaţiei a fost confirmată chiar de Filipescu, acesta afirmând, la ultima conferinţă de presă, că, Emil Muşat i-a cerut sprijinul, în vederea ocupării unui loc de muncă: ,,Emil Muşat a venit şi a stat de vorbă cu mine şi mi-a spus că este într-o situaţie grea din punct de vedere financiar. Eu cu Muşat , ca şi prefect, am avut unele disensiuni, dar nu atît de grave. Când vine un om la mine să-mi ceară ajutorul, nu pot să trec cu privirea pe lângă el”, a spus Filipescu,  adoptând  astfel, postura de ,,mare samaritean”.

 

Pentru Actualitatea de Călăraşi, Emil Muşat a declarat: ,,După demisia mea din funcţia de prefect şi după validarea mandatului de consilier judeţean, am fost încadrat, începând cu luna august 2012, în funcţia de consilier parlamentar la cabinetul deputatului Emil MusatStelian Fuia şi, mai apoi, consilier parlamentar la cabinetul deputatului Vasile Iliuţă. Dar, pentru că sunt jurist de profesie şi pentru că imi văd viitorul profesând în domeniul juridic, mi-am dorit un loc de muncă în acest domeniu, motiv pentru care, am discutat despre acest aspect cu mai multe persoane, unele din cercul de apropiaţi ai domnului Filipescu. Călăraşiul este un oraş mic, domnul Filipescu a aflat şi, la o întalnire stabilită printr-o cunoştinta comună, m-a întrebat ce s-a intâmplat şi de ce vreau să plec de la cabinetul deputatului Iliuţă. I-am răspuns şi dumnealui, ce vă spun si dumneavoastră: nu am vrut să plec de la cabinetul deputatului Iliuţă, ci am vrut să profesez ca jurist. Mi-a sugerat, Ecoaqua, deoarece vor să îşi întărească serviciul juridic, societatea întâmpinând dificultăţi în problematica recuperării debitelor. Iar în ceea ce priveşte banii, vă asigur că venitul obţinut de la Ecoaqua nu este mai mare decât cel de la cabinetul parlamentar. Dar aici imi fac meseria mea. Şi, cine mă cunoaşte, ştie că în 1999, am mai plecat o dată dintr-o funcţie de conducere (aceea de şef birou executare silită  la CAS Călăraşi) doar pentru a fi consilier juridic… Pentru că asta este profesia mea. Într-adevar, într-o discuţie privată, i-am spus domnului Filipescu că, dupa ce am început şcoala doctorală, cheltuielile mele au crescut semnificativ, si la fel ca foarte multor români, şi mie, îmi este, din  ce în ce mai greu… Dar nu este nimic extraordinar, şi muncesc ca să câştig mai mult… În alta ordine de idei, inainte sa merg consilier juridic la Ecoaqua, m-am consultat cu deputatul Iliuţă, si vreau sa va asigur de corectitudinea poziţiei mele în Consiliul Judeţean. Restul sunt doar speculaţii”,a spus Muşat.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Judeţul Călăraşi pe ultimele locuri la plata cu cardul

lun aug. 26 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱“Cei mai activi clienţi din punct de vedere al numărului de tranzacţii non-cash sunt în Bucureşti şi Judeţul Ilfov, urmaţi de cei din judeţele Timiş şi Braşov, rezultă dintr-un studiu al BCR efectuat pe segmente interne de clienţi. Pe ultimele locuri în acest clasament se […]