Poliţiştii au ridicat o instalaţie artizanală pentru contrafacerea băuturilor alcoolice, 220 de litri de alcool etilic, 350 de litri de băuturi alcoolice contrafăcute şi esenţe de diferite arome, în urma celor 54 de percheziţii efectuate, ieri, în trei judeţe, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de infracţiuni economice./ 7 persoane au fost reţinute.
La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române, au efectuat 54 de percheziţii, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Prahova.
Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate o instalaţie artizanală (furtun, filtru şi robineţi), esenţe de diferite arome, 350 de litri de băuturi alcoolice nefiscalizate, caiete cu însemnări contabile şi 3.000 de lei.
De asemenea, au fost indisponibilizate 2 autoturisme folosite la comiterea infracţiunilor, în valoare de aproximativ 15.000 de euro.
Din cercetări a reieşit că, membrii grupării, folosind o instalaţie artizanală şi esenţe aromate, ar fi contrafăcut băuturi alcoolice, procurând alcool de la o societate comercială din judeţul Prahova, autorizată. Ulterior, aceştia ar fi comercializat băuturile, cu ajutorul micilor comercianţi pe raza judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa.
Poliţiştii au depistat în trafic, la intrarea în municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa, 4 dintre membrii grupării, cu vârste între 41 şi 52 de ani, toţi din Slobozia, care aveau asupra lor 220 de litri de alcool etilic, cu o concentraţie de 96%, care ar proveni de societatea comercială din judeţul Prahova.
Au fost conduşi pentru audiere 25 de membri ai grupării.
7 persoane au fost reţinute, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, urmând a fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.