500.000 de euro pentru modernizarea bazarului BIG

Print Friendly, PDF & Email

bazar BigStarea în care se află, în prezent, bazarul Big nu oferă călărăşenilor un comerţ civilizat. Marfa este vândută în condiţii precare,  tipice  unui iarmaroc de ţară, unde marfa este vândută direct pe trotuar sau în corturi improvizate, unde reţeaua de apă  şi de energie electrică lipseşte cu desăvărşire. Până la ora actuală, primăria nu a găsit banii necesari pentru modernizarea acestui punct comercial, unde vin foarte mulți călărăşeni. Vasile Manea, directorul Serviciului Pieţe şi Oboare, din cadrul Primăriei Călăraşi, a precizat că există un proiect privitor la bazar, modernizare ce se ridică la 1milion de euro.

„Am căutat şi soluţii mai ieftine pentru modernizarea acestuia. Pentru anul 2014, primăria Călăraşi a alocat pentru bazarul Big suma de 350.000 de lei, bani insuficienţi pentru  demararea lucrărilor de reamenajarea bazarului. Am purtat mai multe discuţii pe acestă temă cu domnul primar Drăgulin şi i-am prezentat o idee de proiect pentru construirea unor spaţii comerciale moderne, în zona respectivă. Din profile uşoare, am putea să construim 85 de spaţii comerciale. Această investiţie ne-ar costa aproximativ 22 de miliarde de lei vechi, aproximativ 500 de mii de euro. Prin această investiţie am putea asigura şi reţeaua de utilităţi. Spaţiile comerciale pe care le vom construi vor avea 12 metri pătraţi şi vor fi dotate şi cu sisteme de ventilaţie.  Domnul primar a agreat această idee şi ne-a aprobat întocmirea documentaţiei necesare. De asemenea, am primit asigurări că cei 500.000 de euro necesari pentru bazar vor fi  alocaţi dintr-un împrumut bancar pe care primăria îl va accesa anul viitor, pentru investiţii”, a precizat, pentru  ,,Actualitatea de Călăraşi”, directorul Vasile Manea.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

S-a rectificat bugetul propriu al municipiului Călăraşi

lun sept. 8 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În şedinţa Consiliului Local de miercuri, 3 septembrie, a fost aprobată rectificarea bugetului propriu al Primăriei Călăraşi, pe acest an. Pentru asigurarea platii salariilor din invatamantul preuniversitar de stat, precum si a hotararilor judecatoresti pentru plata unor drepturi salariale, s-au facut mai multe demersuri in […]