4 accidente rutiere grave produse din cauza vremii nefavorabile, în weekend-ul trecut

Print Friendly, PDF & Email

20141026_083243_Calea BucureştiÎn condiții meteo nefavorabile, cu vânt puternic, căderi de precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe Autostrada Soarelui, în weekend-ul trecut, pompierii militari au intervenit la trei accidente rutiere, produse într-un interval de doar 15 minute

Accident rutier pe A 2, la km 81, calea II, sens de mers Constanța – București

 Două autovehicule au intrat în coliziune, iar în urma impactului au rezultat șapte victime

În data de 25.10.2014, ora 17.05, un echipaj de descarcerare din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza localității Dâlga, comuna Dor Mărunt, pe A 2, la km 81, pe calea II, pe sensul de mers Constanța – București, la un accident rutier produs prin coliziunea a două autovehicule (unul înmatriculat în Constanța, celălalt în București).

La sosirea echipajului de descarcerare, un autovehicul de teren, înmatriculat în Constanța, se afla răsturnat pe plafon, în afara părții carosabile. În acest vehicul se aflau cinci persoane, conducătorul auto, Nicușor D,( 62 de ani) și patru persoane de sex feminin: Aila E.(48 de ani), Minever O.,(37 de ani), Nilgun P.(37 de ani), Belcîz P.(33 de ani). Toate persoanele se aflau în afara oricărui pericol, prezentând doar contuzii și mici excoriații la nivelul membrelor.

Celălalt autoturism, înmatriculat în București, era, de asemenea, în afara părții carosabile. În acesta se aflau două persoane, conducătorul auto, Gheorghe P (45 de ani) și Despina P.(43 de ani). Cele două persoane nu au necesitat îngrijiri medicale.

Pompierii militari au intervenit pentru deconectarea bornelor acumulatorilor celor două autoturisme și au acționat pentru acordarea primului ajutor persoanelor care au necesitat îngrijiri.

Accident rutier pe A 2, la km 96, calea I, sens de mers București – Constanța

 

O autoutilitară înmatriculată în Călărași, în care se aflau patru persoane,

s-a răsturnat în afara părții carosabile, fiind necesară intervenția pompierilor militari și a paramedicilșor SMURD

 În data de 25.10.2014, ora 17.17, un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară și un echipaj SMURD din cadrul Secției de pompieri Dragalina au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza localității Dragoș -Vodă, pe A 2, la km 96, pe calea I, pe sensul de mers București – Constanța, la un accident rutier produs în urma răsturnării unei autoutilitare, în care se aflau patru persoane.

La sosirea echipajelor de prim ajutor SMURD, autoutilitara, înmatriculată în județul Călărași, se afla răsturnată în afara carosabilului, rezultând două victime: Gayle P., în vârstă de 57 de ani (pasager) care prezenta doar mici excoriații la nivelul feței și membrelor și Tymothy P., în vârstă de 56 de ani, care acuza dureri la nivelul membrului superior drept și prezenta excoriații la nivelul membrelor.

Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor celor două persoane, după care acestea au refuzat transportul la spital, rămânând la locul intervenției. Celelalte două persoane care se aflau în vehicul nu au necesitat îngrijiri medicale. La locul evenimentului s-a deplasat și un echipaj al Poliției Autostrăzi.

Accident rutier pe A 2, la km 63, calea II, sens de mers Constanța – București

 Un autovehicul de teren, în care se aflau două persoane, s-a răsturnat în afara părții carosabile, fiind necesară intervenția pompierilor

Pompierii militari din Lehliu Gară au intervenit rapid cu o autospecială de descarcerare pentru a acorda primul ajutor celor două persoane implicate în accident

 În data de 25.10.2014, ora 17.20, un echipaj de descarcerare din cadrul Secției de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe raza localității Lehliu Gară, pe A 2, la km 63, pe calea II, pe sensul de mers Constanța – București, la un accident rutier.

La sosirea echipajului de descarcerare, autovehiculul de teren, înmatriculat în București, se afla răsturnat pe o parte în afara carosabilului, rezultând două victime: Toni P., în vârstă de 40 de ani (conducător auto) care prezenta doar mici excoriații la nivelul membrelor și Mihaela U., în vârstă de 29 de ani, care era conștientă și acuza dureri la nivelul toracelui.

Pompierii militari au intervenit pentru deconectarea bornelor acumulatorului mașinii și au acționat pentru acordarea primului ajutor celor două victime, între timp sosind la fața locului și un echipaj al Sevicului Județean de Ambulanță.

Femeia, în vârstă de 29 de ani, a fost preluată de către echipajul S.A.J., ulterior fiind transporată la Spitalul Sf. Pantelimon din București.

Accident rutier pe DN 4, la km 31

Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenție Budești au intervenit cu o autospecială SMURD și o autospecială de descarcerare pentru a acorda primul ajutor unei persoane încarcerate, care a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident rutier

 În data de 26.10.2014, ora 08.14, un echipaj de descarcerare și un echipaj prin ajutor SMURD din cadrul Gărzii de intervenție Budești au fost solicitate prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să acționeze pe DN 4, la km 31, pentru a acorda primul ajutor unei persoane de sex masculin, Marian C., în vârstă de 41 de ani, care a suferit mai multe traumatisme severe în urma unui accident rutier.

La sosirea echipajelor de intervenție, conducătorul auto, Marian C. se afla încarcerat într-un autovehicul (înmatriculat în București),

Pompierii militari au intervenit pentru deconectarea bornelor acumulatorului mașinii și au acționat pentru deschiderea portierei din partea dreaptă față a vehicului, pentru a avea acces la victimă. S-au utilizat echipamentele din dotare și persoana a fost extrasă rapid. Aceasta era semiconștientă, prezenta o plagă de aproximativ 5 centimetri la nivelul capului, în regiunea occipitală și, de asemenea, prezenta fractură închisă la nivelul membrului superior drept, în zona antebrațului.

Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri victimei, i-au aplicat guler cervical, i-au efectuat hemostază și i-au aplicat pansament compresiv, după care au transportat-o de urgență la Spitalul “Bagdasar Arseni” din București.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Feribotul preluat de la Global Line a avut vicii ascunse

lun oct. 27 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Preluarea feribotului de către firma Coslozinca – Jegălia, în urmă cu două luni, de la Consiliul Judeţean Călăraşi a însemnat reactivarea vasului care a stat mai mult la mal, decât pe apă, cât timp a fost exploatat de societatea Global Line. Nu doar exploatarea vasului […]

Te mai poate interesa