250 de salariaţi de la Avicola Călăraşi riscă să îşi piardă slujbele

Print Friendly, PDF & Email

avicolaÎn ultimul timp, societatea Avicola S.A. Călăraşi a fost ţinta unor scandaluri de presă, fapt ce i-a adus grave prejudicii de imagine, ce s-au răsfrânt, în mod direct, asupra contractelor comerciale, în baza cărora, firma  îşi valorifica produsele proprii, de carne de pui, pe piaţa românească. Punerea sub acuzare a directorului executiv  al societăţii, Orlando Daher, în dosarul de evaziune fiscală de 50 de milioane de euro, apoi informaţia nefondată, lansată în presa centrală,  că Avicola SA ar fi livrat pe piaţă carne infestată cu salmonella, au fost doar două aspecte importante ce au cutremurat, din temelii,  activitatea acestei societăţi. În condiţiile în care, mai mulţi parteneri de afaceri au dispus îngheţarea relaţiilor comerciale, conducerea firmei călărăşene a fost nevoită să ia câteva măsuri radicale, în vederea restrângerii activităţii. Acest fapt a fost adus la cunoştinţă, printr-o notificare scrisă, atât Direcţiei Sanitar-Veterinare din Călăraşi,  cât şi Instituţiei Prefectului. Chestionat pe această temă, subprefectul Cornel Coman ne-a declarat:

,,Instituţia noastră a fost înştiinţată, de către Societatea Avicola  Călăraşi, că  îşi va restrânge activitatea. Din cauza resurselor financiare precare, generate de îngheţarea unor parteneriate comerciale, cu vechii colaboratori, societatea nu va mai avea posibilitatea să-și desfăşoare activitate de producţie, la parametri normali, de la incubare şi reproducţie, până la creşterea puilor de pasăre, pentru consum. În aceste condiţii, mai multe ferme din cadrul societăţii vor fi închise.  Prefectura a dispus un control din partea Inspectoratului Teriotorial de Muncă la Avicola S.A. pentru a se verifica dacă, salariaţilor li s-au  plătit, la zi, toate contribuţiile sociale, pentru ca aceştia să poată beneficia  de şomaj, în perioada imediat următoare”, a precizat, pentru Actualitatea de Călăraşi, subprefectul judeţului Călăraşi, Cornel Coman.

Efectul nefast al scandalui cărnii de pui are repercursiuni grave în viaţa socială a municipiului Călăraşi. Acum, în prag de iarnă, 250 de persoane, adică mai mult de jumătate dintre angajații de la Avicola S.A, riscă să îşi  piardă slujbele.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Drept la replică

mie nov. 6 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Rea credinţă şi dezinformare Drept la replică   Ziarul Actualitatea de Călăraşi a publicat articolul „Locuitorii comunei Radovanu vor schimbarea părintelui paroh” sub semnătura doamnei Ana-Maria Gonciu. În acest articol se aduc acuze preoţilor de la parohia Radovanu din cadrul Protopopiatului Olteniţa, în mod deosebit […]