21 permise de conducere suspendate şi 526 amenzi aplicate de poliţişti, în minivacanţa de 1Mai

Print Friendly, PDF & Email

Politia-rutiera-politistÎn perioada minivacanţei de 01 mai, peste 220 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi s-au aflat în stradă, acţionând pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute şi creşterea gradului de siguranţă a participanţilor la trafic.

Ca urmare a acţiunilor întreprinse de poliţişti, în perioada 30 aprilie – 02 mai 2015, pe raza judeţului Călăraşi, nu s-au produs fapte grave de tulburare a ordinii sau liniştii publice şi nici accidente care să fi fost soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Poliţiştii de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi cei din cadrul structurii de arme, explozivi şi substanţe periculoase au constatat, în această perioadă, 12 infracţiuni şi au aplicat, pentru neregulile constatate, 526 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare a amenzilor de peste 98.000 lei.

Au fost prinse în flagrant 10 persoane, bănuite de săvârşirea de infracţiuni. Pentru faptele comise, două persoane au fost cercetate în stare de arest preventiv.

Poliţiştii rutieri au sancţionat 392 de abateri, sancţionate de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 229 au constat în depăşirea limitelor legale de viteză, 69 în neutilizarea centurii de siguranţă, 3 depăşiri neregulamentare şi 2 conduceri sub influenţa alcoolului, fiind amendate şi alte încălcări ale legislaţiei în materie. 21 de conducători auto au rămas fără permisele de conducere, poliţiştii dispunând şi măsura reţinerii a 3 certificate de înmatriculare.

La data de 30 aprilie 2015, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au prezentat procurorilor şi Judecătoriei Călăraşi pe doi tineri, bănuiţi de furt dintr-o locuinţă de pe raza comunei Ştefan Vodă, judeţul Călăraşi, reţinuţi cu o zi în urmă.

Pe numele celor doi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Un echipaj rutier, care a acţionat, în noapte de 01/02 mai 2015, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, au depistat, pe raza comunei Unirea, pe T. Ionel, de 41 ani, din comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi, care conducea un autovehicul, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acelaşi echipaj a identificat în trafic, pe raza municipiului Călăraşi, în aceeaşi noapte, pe conducătorul auto P. Ionel, de 37 ani, din Călăraşi, care prezenta o concentraţie alcoolică de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, poliţiştii dispunând şi reţinerea permiselor de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 zile.

În după-amiaza de 02 mai 2015, a fost identificat A. Niculae, de 58 ani, din Călăraşi, care a condus un autovehicul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi a fost implicat într-o tamponare, pe raza municipiului Călăraşi.

Fiind la volanul unui autoturism marca Skoda, pe strada Zăvoiului, acesta a pătruns în intersecţia cu strada Prelungirea Bucureşti, fără a acorda prioritate de trecere altui autovehicul, condus de B. Vasile, de 37 ani, care se deplasa pe drumul prioritar, intrând în coliziune. Din impact au rezultat doar pagube materiale, însă conducătorul auto a prezentat, la testarea cu aparatul etilotest, o concentraţie alcoolică de 0,86 mg/l alcool pur in aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

În ziua de 02 mai 2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa au prins în flagrant patru bărbaţi care ar fi sustras dale de beton de pe rambleul căii ferate Bucureşti-Olteniţa.

Bărbaţii, cu vârste între 29 şi 42 ani, toţi din oraşul Budeşti, judeţul Călăraşi, au fost prinşi pe câmp, în timp ce se aflau lângă o autoutilitară în care se aflau traversele de cale ferată sustrase.

Valoarea prejudiciului urmează să fie stabilită, în cauză fiind demarate cercetări sub aspectul infracţiunii d efurt calificat.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Un bărbat, din Dragalina, bănuit de uciderea din culpă a şase persoane, a fost reţinut de poliţişti

mar mai 5 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱La data de 4 mai a.c., în continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Călăraşi au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui bărbat, de 48 de ani, din […]