167 locuri de muncă în străinătate, prin reţeaua EURES

Print Friendly, PDF & Email

munca in strainatateÎn această săptămână, opt state ale UE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, o ofertă de 167 de locuri de muncă vacante.

Cele mai multe oferte provin de la angajatorii din Lituania, aceștia comunicând 70 locuri de muncă pentru meseriile de inginer aeronave, mecanic aviație și lucrător canalizare.

În Norvegia pot fi ocupate de lucrătorii români 40 de posturi de ghid turistic și 2 posturi de muncitor constructor.

Angajatorii din Olanda preferă inginerii, pentru aceștia oferind 21 de locuri de muncă în specializările: utilaj tehnologic, inginerie de proces, inginerie chimică, construcții civile și industriale, termodinamică și inginerie mecanică.

25 de medici în diverse specialități, cum ar fi: radiologie, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, pediatrie, reumatologie și  medicină internă sunt solicitați de angajatorii din Danemarca și Suedia.

Alte 9 locuri de muncă vacante pot fi ocupate în Slovacia – lucrător cu mașini cusut, recepționer, vânzător vignete autostradă și cercetător științific în bacteriologie, microbiologie sau farmacologie.

Toate locurile de muncă vacante comunicate de angajatorii UE pot fi ocupate doar cu respectarea cerințelor de calificare, experiență și limbă străină – engleză, germană, maghiară,  rusă sau slovacă, în funcție de statul de proveniență a ofertei.

Persoanele din judetul Călăraşi care doresc să ocupe un loc de muncă în străinatate, vor prezenta un dosar care sa cuprindă urmatoarele documente:

–  copie BI/CI sau copie paşaport cu valabilitate de minim şase luni;

–  CV model EUROPASS într-o limbă de circulaţie europeană sau în limba română;

–  cazierul judiciar în original care să ateste că nu aveţi antecedente penale (termen de valabilitate şase luni);

–  adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea ”apt pentru muncă”.

Dosarele se pot depune la  AJOFM Călăraşi, str. 13 Decembrie nr.12,  precum şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa, str. Argeşului nr.111, în funcţie de domiciliul solicitantului.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Promovabilitate 0 la matematică pentru șase licee din județul Călărași

joi mai 2 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Cea de a doua etapă a simulării pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, ce s-a ținut la finele lunii aprilie a.c.,  nu a adus schimbări deosebite în ceea ce privește procentul de promovabilitate. O îmbunătățire în ceea ce privește notele obținute la matematică și […]