•••DECLARAŢIE POLITICĂ

Eşec portocaliu răsunător

Pe 10 iunie 2012 căpitanul Traian Băsescu nu a mai reuşit să îşi salveze echipajul şi să îl ducă în siguranţă la mal. De data aceasta „experimentatul” conducător a ales să lase în derivă bărcuţa PDListă, chiar dacă ştia că acest lucru înseamnă scufundarea iminentă. Şi aşa s-a întâmplat! Rezultatele alegerilor locale au scufundat vasul portocaliu cu tot cu echipajul abandonat, disperat şi buimăcit de valul care i-a spulberat. Situaţia creată nu ar trebui să fie surprinzătoare pentru cei care neau condus până de curând. Chiar dacă discursurile din campania electorală erau pompoase şi mobilizatoare,
chiar dacă vorbeau despre recucerirea ţării şi revenirea la guvernare, capetele mai luminate şi minţile neînfierbântate
din PDL anticipau aceste rezultate. Nu poţi avea pretenţia succesului după ce ai umilit o ţară întreagă, după ce te-ai încăpăţânat să impui reforme strâmbe şi ai băgat mâna în buzunarul pensionarilor, după ce ai mărit TVA- ul şi ai închis spitale.
Nu poţi avea pretenţia votului după ce ne-ai obligat să trăim cu numeroasele guverne corupte şi caraghioase Boc-MRU şi ne-ai forţat să le suportăm pe cheltuitoarea Udrea şi furăcioasa Anastase. Dacă tot ce ai făcut până acum nu a demonstrat decât incompetenţă, nu te poţi aştepta la alte rezultate, nu te poţi aştepta ca oamenii să te susţină în aceleaşi poziţii de conducere.
Degeaba te duci în ziua alegerilor la supermarket să cumperi salata românească şi să speri (poate) la o baie de mulţime primitoare şi încurajatoare. Nu mai impresionezi pe nimeni. Vremurile s-au schimbat pentru că limita de suportabilitate
a umilinţei de către români a fost atinsă! Cu siguranţă că vina pentru scufundarea bărcuţei nu este în totalitate a căpitanului-preşedintejucător Băsescu. Nici echipajul condus spre dezastru de marele cârmaci nu era mai breaz! Ca să fii pregătit pentru o asemenea confruntare nu este suficient doar să ai bani pe care să îi întorci cu lopata, să fii arogant
şi să debordezi de tupeu.
Dacă eşti realist, trebuie să anticipezi înfrângerea dacă defilezi cu baroni locali maeştri ai matrapazlâcurilor şi învârtelilor de clan, cu oameni de pe care eticheta corupţiei şi hoţiei nu mai poate fi dezlipită, cu personaje cărora puterea le-a luat minţile şi care au uitat că rolul lor este de a servi cetăţeanul, nu de a-l strivi. Rezultatul alegerilor locale este palma pe care românii au dat-o celor care, timp de 3 ani, le-au testat rezistenţa la umilire şi la sărăcie, în timp ce ei huzureau pe banii publici şi îşi umpleau conturile şi buzunarele. Este un rezultat meritat, pe măsura antipatiei generate de aceşti portocalii conduşi (neoficial) de un preşedinte laş care, după ce i-a nimicit, se face că nici nu îi mai cunoaşte şi declară că nici măcar nu va trece pe la sediul partidului după încheierea procedurii de vot. Poate cea mai usturătoare înfrângere suferită de PDL este cea din Bucureştiul Elenei Udrea.
În capitală, organizaţia blondei de partid nu a reuşit să îşi îndeplinească nici unul dintre obiectivele propuse pentru data de 10 iunie, pierzând tot ce se putea pierde: primăria generală şi toate sectoarele. Bucureştenii au hotărât să îi sancţioneze astfel pe cei care au cheltuit banii comunităţii pe panseluţe şi băncuţe, pe cei care şi-au împărţit între famiile şi prietenii lor banii cu ajutorul cărora ar fi putut îmbunătăţi viaţa locuitorilor din sectoarele pe care le păstoreau.
Pe lângă stabilirea celor care vor administra ţara la nivel local pentru următorii 4 ani, aceste alegeri au reprezentat un test real pentru alegerile parlamentare din toamna. Rezultatul lor demonstrează că USL a trecut cu succes acest test, că este pregătit pentru guvernare şi că beneficiază de sprijinul populaţiei pentru conducerea ţării.
Am aflat că dna Udrea îşi asumă eşecul răsunător şi demisionează de la şefia PDL Bucureşti. Sursele spun că exemplul ei va fi urmat şi de alte personaje din partid care au fost trimise la plimbare de votul alegătorilor. Oare Traian Băsescu, preşedintele real al PDL, îşi va asuma eşecul portocaliu răsunător şi va acţiona în consecinţă? Sau ne va aminti că el este perfect şi că nu trebuie să schimbe nimic din ceea ce face …?

Eugen Nicolăescu, deputat PNL Colegiul 1 Călăraşi

Please enter banners and links.

Next Post

Statele UE oferă lucrătorilor români 81 de locuri de muncă vacante

lun iun. 18 , 2012
În această săptămână, statele UE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, o ofertă de 81 de locuri de muncă vacante. Astfel, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în străinătate, care deţin o calificare precum şi cunoştinţe de limbă străină, pot opta pentru unul din următoarele posturi disponibile: Norvegia • senior inginer de proces – 10 posturi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!