Ziua Veteranilor de Război, marcată la Călărași

Print Friendly, PDF & Email

Cu prilejul aniversării Zilei Veteranilor de Război, miercuri, 24 Aprilie, începând cu ora 10.00, la Monumentul Eroilor Călărășeni din al Doilea Război Mondial, a avut loc ceremonialul militar și religios, organizat cu multă recunoştinţă faţă de eroii care au luptat pentru acest popor.
La eveniment au participat reprezentanții autorităților locale și județene, reprezentanți ai Ministerului de Interne, precum și călărășeni care au dorit să fie prezenți la acest moment.
Slujba de comemorare a veteranilor de război a fost urmată de depunerea de coroane de flori, de un ceremonial militar, precum și de un moment artistic susținut de elevele profesoarei Adriana Cristache, de la Palatul Copiilor.
Data la care este marcată această zi aminteşte de ziua de 29 aprilie 1902, când Regele Carol I a recunoscut pentru prima dată oficial titlul de veteran de război, la cererea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă.
Începând din 2008, Ziua Veteranilor de Război este celebrată în fiecare an, potrivit unei hotărâri de guvern. Peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi a avut România în urma celui de-al doilea război mondial. În prezent mai sunt aproximativ 8.300 de veterani de război, 250 de văduve de război şi 63.000 de văduve de veterani de război.


Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Candidata PSD la alegerile europarlamentare, Carmen Avram: ,,A venit momentul să renegociem poziția României la Bruxelles”

joi apr. 25 , 2019
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱  Joi, 25 aprilie, a venit în Călărași, candidada PSD la alegerile europarlamentare, Carmen Avram. Senatoarea Roxana Pațurcă a spus, în deschiderea întâlnirii cu presa, că sectorul  agricol va fi pe agenda de lucru a viitoarei europarlamentare, Carmen Avram: ,,Îmi doresc dezvoltarea fiecărui domeniu agricol, […]