Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost sărbătorită de copiii şi tinerii de la CSSCHS Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

Duminică, 3 decembrie, Complexul  de  Servicii Sociale pentru Copii cu Handicap Sever (CSSCHS), instituţie subordonată DGASPC Călăraşi, a fost în plină sărbătoare.  Copiii şi tinerii din centru  au  aniversat  Ziua Internaţională a Persoanelor cu dizabilităţi. Cu multă veselie, dar şi cu emoţie, ei au luat parte la serbarea  dedicată lor.  Un grup de fetiţe de la Centrul SERA, coordonate de educatoarea Nicoleta Radu a susţinut un deosebit moment artistic cu cântec, joc şi poezie,iar câţiva dintre beneficiarii CSSCHS au recitat poezii dragi copilăriei lor.

În deschiderea festivităţii, şefa CSSCHS,  Daniela Arbagic, a dorit să aducă în atenţie însemnătatea Zilei persoanelor cu dizabilităţi:

„Sărbătorim, astăzi, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi”, tocmai în ideea de a conştientiza problematica acestora, dar şi modul în care încercăm să ne facem datoria faţă de ei. Mesajul nostru este: „Toţi egali!Toţi au drepturi!”

Am încercat să organizăm un mic spectacol cu copiii Centrului SERA, tocmai pentru că dizabilitatea înseamnă un obstacol fizic, psihic, pe care noi, de multe ori, nu îl putem depăşi. Vreau să mulţumesc tuturor pentru participare, domnului secretar al judeţului, Emil Muşat, doamnei director al DGASPC,  Doiniţa Nicolae, precum şi doamnei învăţătoare Marcela Sandu, care a dorit să fie alături de noi.  Însă, în primul rând, mulţumesc personalului din acest centru pentru sprijinul pe care îl acordă, zi de zi, acestor copii. Vă urez: „La mulţi ani, tuturor !”, a spus Daniela Arbagic.

Mereu alături de colectivul CSSCHS, secretarul judeţului, Emil Muşat, a adresat câteva cuvinte celor care se ocupă, zilnic, de copiii şi tinerii cu dizabilităţi.

„Toţi avem nevoi. Dar, printre noi, sunt şi ei, cei cu nevoi speciale. Dacă azi este Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi, atunci este, bineînţeles, Ziua oamenilor speciali. Astfel, într-o mai mare măsură, trebuie să ne îndreptăm gândul spre dumneavoastră, cei care aveţi grijă de oamenii cu nevoi speciale. Dacă nu aţi fi dumneavoastră, nu ştiu ce ar fi viaţa lor. Toţi sunteţi beneficiarii gândurilor de recunoştinţă din partea noastră,  pentru că existaţi.”, a afirmat Emil Muşat.

Directorul DGASPC, Doiniţa Nicolae, a fost încântată de prestaţia copiilor şi le-a mulțumit, la rândul său, celor care îi îngrijesc:

„Doresc să urez un sincer: „La mulţi ani!”, în această zi deosebită, semenilor noştri, cu nevoi speciale. Totodată, doresc să adresez felicitări  tuturor colegilor care pun suflet în tot ceea ce fac, pentru  aceşti copii minunaţi.”, a spus Doiniţa Nicolae.

În cinstea sărbătoriţilor a fost servit un delicios tort, iar copiii  au dansat, cu veselie, pe ritmurile muzicale pe care le îndrăgesc.

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități (International Day of People with Disability) este marcată în fiecare an la 3 decembrie, cu scopul de a promova și implementa programele destinate îmbunătățirii condițiilor de viață pentru aceste categorii sociale defavorizate.

Tema aleasă în 2017 pentru a marca Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități este „Transformarea către o societate durabilă și rezistentă pentru toți”, menționează site-ul ONU, www.un.org/en/events/disabilitiesday.

Marcarea zilei are ca obiectiv promovarea unei mai bune înțelegeri în ceea ce privește problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități și susținerea demnității, a drepturilor și a bunăstării acestora. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine față de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce privește implicarea lor în diverse sfere de activitate.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Primăria Călărași/Sunt așteptate propunerile călărășenilor pentru proiectul de buget al anului 2018

mar dec. 5 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Așa cum v-am obișnuit în ultimii ani, Primăria Municipiului Călărași își construiește proiectul de buget al viitorului an și pe baza propunerilor venite din partea cetățenilor. Pentru al patrulea an consecutiv, așteptăm din partea dumneavoastră propuneri de lucrări ce credeți că trebuie incluse în bugetul […]