Viorel Ivanciu: ,,Oraşul nu înseamnă doar clădiri, şosele, parcuri, , conducte de apă, ci mai ales interacţiuni între cetăţeni”

Print Friendly, PDF & Email

,,Responsabilitatea individuală e singura care există și pe care ne putem baza. Este și o valoare liberală.

Când eu îmi asum responsabilitatea pentru felul în care mă simt, pentru câți bani fac, pentru starea sănătații mele, pentru felul în care arat, pentru cât de dezvoltat sunt in interior, atunci am șanse să fiu un om de calitate.

După  ce mi-am asumat responsabilitatea pentru mine, pot face un pas înainte și să îi ajut pe cei mai apropiați mie, prin puterea exemplului meu. Să îi inspir și motivez și să îi învăț cum să fie și ei responsabili pentru propria lor persoana.

Apoi, împreună, îi putem învăța pe cei din jurul nostru să fie responsabili și astfel creem o comunitate în care să trăim și să ne simțim  bine.

*Oraşul nu înseamnă doar clădiri, şosele, parcuri, garduri, colţuri abandonate, conducte de apă, reţele de cabluri, ci mai ales interacţiuni între cetăţeni, contacte, relaţii sociale, situaţii de comunicare, directe şi indirecte. Toate acestea alcătuiesc complexitatea vieţii sociale urbane şi dau viaţă oraşelor.

Oraşul reprezintă un sistem complex de organizare socială, care implică o serie de instituţii sociale şi o configuraţie tipică a relaţiilor sociale. Acest lucru face ca utilizatorii oraşului, relaţiile sociale pe care ei le dezvoltă în oraş, modurile în care trăiesc şi locuiesc, problemele cu care se confruntă, spaţiul urban în general, să facă obiectul preocupării zilnice a municipalității.

„inovaţia socială reprezintă ideile noi care transformă politicile şi practicile dezvoltării locale. Ele ar putea reprezenta noi răspunsuri la nevoi de produse şi servicii nesatisfăcute, sau moduri mai bune de îndeplinire a nevoilor existente’’

Azi despre asta vreau să dicutăm despre idei  noi: Să începem să ne ajutăm noi cu mânuțele noastre, cu creierașele noastre și cu sufletele pline de curaj și entuziasm, să începem să reclădim din cenușă ceea ce am moștenit de la cei de dinaintea noastră.Și concret despre disciplina socială și voluntariat. E timpul să arătăm că suntem o comunitate!

Am descris mai înainte elementele unei filosofii  bune pentru comunitatea noastră și am inițiat împreună cu municipalitatea, cu asociatii si organizatii neguvernamentale,  mai multe acțiuni și programe de îmbunătățire a calității serviciilor municipale șii implicit a calității vieții cetățenilor: disciplina urbanistică și a spațiilor urbane,o mai mare preocupare pentru spațiile verzi,colectarea selectivă a gunoiului,îmbunătățirea infrastructurii rutiere și pietonale,o preocupare pentru frumos și prietenos petru cetățeni… Toate acestea le lansez ca provocări și pentru comunitatea noastră.

Municipalitatea,  oricâți oameni competeți ar avea,  nu poate rezolva singură aceste probleme.De aceea mă gândesc la o mai intensă dezbatere publică,sinceră a acestor probleme,la interesul și considerația administrației petru participarea cetățenilor la deciziile publice și ulterior la participarea și responsabilitatea pentru punerea în aplicare.Ț

E timpul să arătăm că suntem o comunitate!

Viorel Ivanciu,  Viceprimar al  municipiului Călărași

Președintele organizației municipale  a PNL Călărași

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Tribunalul Călărași a respins acțiunea Prefecturii, privind anularea Hotărârii Consiliului Local Călărași

joi iul. 12 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași dorește să informeze faptul că Tribunalul Călărași a respins cererea formulată de Prefectul județului Călărași în vederea anulării Hotărârii Consiliului Local nr. 207/21.12.2017, privind aprobarea delegării gestiunii serviciului public de prestare a activităților de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în municipiul Călărași. Decizia […]