Vasile Iliuţă: „Spitalul Judeţean Călăraşi este primul pe lista mea de priorităţi”

Print Friendly, PDF & Email

CJ Iliuta După câteva zile de la preluarea conducerii Consiliului Judeţean Călăraşi, preşedintele Vasile Iliuţă a venit în faţa presei locale pentru a prezenta  viziunea sa  administrativă şi priorităţile sale, în viitorul imediat.

,,După trei zile, de când am preluat conducerea Consiliului Judeţean, am început să evaluăm problemele cu care se confruntă judeţul Călăraşi. Consiliul Judeţean vreau să fie o instituţie deschisă şi, în perioada imediat următoare, eu, cei doi vicepreşedinţi, precum şi  reprezentanţii din direcţiile Consiliului Judeţean ne vom deplasa la fiecare administraţie locală, din judeţ, pentru a evalua problemele din teritoriu şi  pentru a face o analiză rapidă, în vederea rezolvării acestora.  De asemenea, vreau să colaborăm cu toţi consilierii judeţeni, indiferent de coloratura politică. Vreau ca şi cei din opoziţie să vină cu proiecte, astfel încât şi ei să îşi pună amprenta în dezvoltarea judeţului Călăraşi. Vreau să ajutăm cât mai mulţi primari, cât mai mulţi cetăţeni care au probleme în comunităţile lor. Nu vom face diferenţe în ceea ce priveşte culoare politică a primarilor din judeţ şi vom încerca să tratăm  toate problemele cu aceaşi măsură, astfel încât să respectăm, în final, cetăţeanul. În 30 de zile, voi face o analiză atentă, în care vor fi  punctate toate problemele comunităţilor călărăşene şi, implicit, ale judeţului ce pot fi soluţionate de către  instituţia noastră.

Spitalul Judeţean Călăraşi, primul obiectiv pe agenda de lucru a lui Vasile Iliuţă  

,,Am avut o primă rundă de discuţii cu medicii călărăşeni, pentru a-i convinge să intre în echipa de conducere interimară a acestei unităţi spitaliceşti. Si aici ne gândim să cooptăm, ca manager al spitalului, un medic. De asemenea, vreau să mă implic  în procesul de atragere al medicilor la Călăraşi. În acest context, vom indentifica toate căile posibile în asigurarea locuinţelor de serviciu pentru medici. O altă prioritate pe agenda mea de lucru o reprezintă şi preluarea Palatului Prefecturii. De la Ministerul Administraţie şi Internelor (MAI) s-a deplasat o echipă pentru a face o evaluare concretă a terenului, întrucât, în documentele aflate la MAI, există un hectar în plus, în ceea ce priveşte suprafaţa aferentă Palatului Prefecturii, iar, în documentele noastre, acel hectar este în minus. Consiliul Judeţean a realizat Cartea Funciară a clădirii şi urmează să identificăm toate soluţiile viabile  pentru preluarea acestei clădiri de patrimoniu a judeţului Călăraşi, în vederea integării acesteia într-un amplu proiect de modernizare  urbană a centrului civic al municipiului.”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Nunţile de romi, calvarul fără sfârşit al comunităţii călărăşene

mie iun. 29 , 2016
Cum vine sezonul estival, oraşul de pe malurile Borcei parcă intră în fibrilaţie. Sutele de cetăţeni de etnie romă, destul de tineri, vin  de peste hotare, cu buzunarele pline de euro. Scurta lor şedere, lângă familie, până în luna septembrie, are un singur scop: acela de a-şi face nunţile cu […]