UNPR/ Elena Nicolache, prima femeie candidat la Primăria Călărași

Elena NicolacheUNPR Călărași și-a prezentat, în această săptămână, o parte din candidații la primăriile din județ. Cea mai interesantă propunere este, de departe, desemnarea unei femei pentru a candida la Primăria Călărași, municipiul reședință de județ.

Este primul partid, din Călărași, până în acest moment, care mizează pe o femeie, pentru această funcție. UNPR-ul nu a vrut să meargă pe variante de nume cunoscute, care au mai fost în fruntea urbei, sau care au mai candidat, și a venit cu un suflu proaspăt. Nu contează ce șansă de câștig are, pentru că știm că linia de start nu este aceeași pentru toți candidații, dar simplul fapt că locuitorii au șansa de a alege și oameni tineri, proaspăt intrați în politică, este un câștig.

Elena Nicolache are 38 de ani, este economist și are propria firmă.  A intrat în această cursă electorală cu gândul că merită să răspundă unei șanse oferite generației tinere, pe care își dorește să o reprezinte în administrația locală, ca primar. Aceasta s-a prezentat, pe scurt:

”Mă numesc Elena Nicolache și sunt de profesie economist. Am decis să candidez, întrucât consider că este o șansă pentru generația tânără. UNPR a fost primul partid care mi-a dat această șansă să răspund provocărilor celor din stradă. Având o afacere mică, clasică, muncind cot la cot cu dumneavoastră, știu cu ce mă confrunt zilnic, ce probleme există, ce taxe plătesc, cum mă deplasez la serviciul pe care îl am. Sper să fiu în asentimentul dumneavoastră. Avem proiecte mărețe pe care le vom discuta în campania care o să urmeze. Sunt prima femeie care a spus “DA”, după 480 de ani, de când există Călărașiul, pentru această funcție. Cunosc foarte multe doamne care fac politică în orașul nostru, dar nu am vazut niciuna care să-și exprime dorința de a face ceva pentru Primăria Călărași și pentru administrația locală. Poate sunt eu, poate nu, dar, cu siguranță am dat startul unei povești. Dacă nu voi fi eu, poate va fi alta, dar, noi, cele care suntem și mame și soții, putem face ceva pentru comunitatea noastră. Mult succes și vouă, și nouă!”

Totodată, președintele organizației județene a UNPR Călărași, deputatul Aurel Niculae, a prezentat o parte din candidații la primăriile din județ, dar și deciziile luate în Biroul Permanent Județean al partidului:

”O să vă informez, pe scurt, despre decizia Biroului Politic Județean care a decis suspendarea, în formă veche, a activității organizației municipale. Colegii noștri UNPR, via PNL, au fost suspendați din funcție, toată activitatea fiind preluată de Nicolae Cuțăr. Până în acest moment, există doar decizia președintelui de la tineret, pe municipiu, Răzvan Mitea, de a merge mai departe cu primarul Drăgulin, dorință ce va fi respectată de noi. După ce vom prelua toate documentele de la municipiu, ne vom apuca de reconstrucția organizației municipale. De asemenea, organizația județeană a validat candidații pentru câteva localități ale județului.

Următorii vor candida la primăriile din județ, astfel: Dorin Prodan, la Fundulea; Adrian Mocanu, la Chiselet; Nicu Gavrilă, la Fundeni; Mariana Șerban, la Lehliu-Sat; Ștefan Stan, la Nicolae Bălcescu.”

Alături de președintele partidului s-au aflat și președintele organizației de tineret, Florin Simion, președinta organizației de studenți, Raluca Prodan, consilierii UNPR, care fi propuși pe listă pentru viitorul Consiliu Local: Nicolae Cuțăr,  Ion Boboc și Carmen Filimon. Deasemenea, au fost prezenți și  vicepreședinții George Vlase și Vasile Gâdea, precum și Dan Stăncescu, președintele organizației de seniori.

De menționat că, președintele organizației județene a UNPR Călărași, deputatul Aurel Niculae, este candidatul partidului la Consiliul Județean.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Luptă politică internă, în PNL Călărași

mie feb. 17 , 2016
Numele viitorului candidat al PNL Călărași, la președinția Consiliului Județean, va fi stabilit joi, 18 februarie, când, în Biroul Permanent Județean, membrii îl vor vota pe unul dintre cei doi pretendenți la funcția de președinte, care și-au depus candidaturile interne: Marian Dinulescu și Vasile Iliuță. Bătălia pare neechilibrată, cel puțin […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!