Un angajat al Serviciului de Ambulanță din Oltenița a vrut să se sinucidă

Print Friendly, PDF & Email

salvare-om-de-pe-antena„În această dimineață, un bărbat în vârstă de 57 de ani, angajat al Serviciului de Ambulanță din Oltenița, după ce a ieșit din tura de noapte, la ora 7 dimineața, s-a suit pe o antenă de 25 de metri, din curtea instituției, amenințând că se omoară.

La fața locului au sosit pompierii, polițiștii și jandarmii care, împreună cu conducerea ambulanței, au încercat să îl convingă pe bărbat să coboare de pe antenă, dar acesta a refuzat dialogul cu ei. A cerut să vorbească doar cu televiziunile, amenințând că se omoară. După ce a acceptat să coboare, pompierii au intervenit pentru a-l aduce jos, în siguranță, pe bărbat,”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Barbu-Știrbei Călărași, Ovidiu Tătăranu.

Directorul Serviciului de Ambulanță Călărași, Alexandru Chiriță, ne-a spus:

„Este vorba de un șofer de pe o ambulanță de transport pacienți. Nemulțumirea lui a avut ca motiv faptul că el conduce o ambulanță veche, din 2007, și că ar avea probleme la sistemul de frânare.

Cele mai noi ambulanțe pe care le-am primit sunt din 2014, dar sunt mașini de urgență, nu de transport, ca cea pe care lucrează angajatul din Oltenița. La ambulanță avem 3 tipuri de mașini: ambulanțe tip A1, A2, care sunt destinate transportului sanitar neasistat, mașini tip B1, B2, care sunt echipaje cu echipament medical și cele de tip C1, C2, care sunt cu ambulanțier, asistent, medic și care au o mai bună dotare.

La compartimentul transport, chiar dacă nu sunt noi, mașinile corespund din punct de vedere al siguranței circulației. Ambulanța aceasta de transport a fost verificată recent, chiar luni, ca urmare a referatului făcut de conducătorul ambulanței, care specifica faptul că sunt probleme la sistemul de frânare. S-au făcut unele reparații, dar la sistemul de frânare nu au fost identificate probleme. Aseară, când a intrat în tură, m-a sunat că are probleme cu mașina, că nu țin frânele. I-am spus să scrie într-un referat ce este în neregulă și dacă nu vrea, să nu o mai conducă, până iese din tură. După ce a ieșit din tura de noapte, m-a sunat, din nou, ca să-mi spună că dacă nu îi dau voie să meargă cu mașina la un ITP unde vrea el, ca să-i verifice sistemul de frânare, pleacă acasă și se spânzură. I-am explicat că avem contract cu o stație ITP și, dacă vrea, trimitem mașina, din nou, la verificat și poate veni și el, la Călărași, cu colegul care aduce mașina la control, dar nu a vrut. După 5 minute am fost sunat că s-a suit pe antena din curtea Ambulanței și a spus că se aruncă, dacă nu se întoarce mașina. Am trimis mașina înapoi, dar a zis că nu mai coboară, decât dacă vin televiziunile și prefectul județului. A sosit, între timp, o brigadă specială de intervenție de la București, o echipă de negociatori, care l-a convins să coboare, de pe antenă, într-o jumătate de oră.

Era hipotermic, după aproape 4 ore de stat în frig, acolo sus, a fost urcat într-o ambulanță, iar după stabilizare, conform negocierilor purtate, a mers cu mașina la verificare, la o stație ITP din Oltenița. S-a verificat mașina de față cu el, a ieșit eficiența pe sistemul de frânare, pe puntea din față 67%, pe puntea din spate 62%, în medie 65%, ceea ce a arătat că mașina este în limitele admisibile, adică peste 50%.

Ambulanțierul din Oltenița chiar săptămâna aceasta a fost la examenul medical periodic și la cel psihologic, dar încă nu avem rezultatele, pentru că ele vin după ce toți angajații sunt testați.

Managerul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași, Marius Manea, a decis suspendarea temporară a contractului de muncă, până în momentul în care vom avea rezultatele de la medicul de medicină a muncii și de la medicii specialiști, ei fiind cei care vor da verdictul final, privind capacitatea acestuia de muncă, fără să existe vreun risc.”, a declarat directorul SAJ Calarasi, Alexandru Chirita.

 Purtătorul de cuvânt al ISU Barbu-Știrbei Călărași, Ovidiu Tătăranu,  a postat, după incident, următoarele cuvinte:

„Când se termină bine, toată lumea este ok! Pompierii, polițiștii, jandarmii și colegii de la Ambulanță au lucrat împreună și azi și au făcut-o bine! Am dus împreună, la bun sfârșit, încă o misiune! Viața unui om a fost salvată!”

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

19 zile de activism pentru prevenirea abuzului şi violenţei, împotriva copiilor şi tinerilor

vin nov. 25 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada 1 – 19 noiembrie, Federatia Internaţională a Comunităţilor Educative (FICE) –Filiala Călăraşi a implementat Campania  „19 zile de activism pentru prevenirea abuzului si violenței, împotriva copiilor si tinerilor”. Anual, în perioada 1-19 noiembrie, la apelul lansat de Fundatia Internatională „Women’s Word Summit” răspund […]