Simona Halep a dansat pe ritmuri armânești, după ce a primit titlul de cetățean de onoare al municipiului Călăraşi

Print Friendly, PDF & Email

În pofida vremii neprielnice, Simona Halep a reușit să-și ducă promisiunea până la capăt și să ajungă miercuri, 28 noiembrie, la Călăraşi, unde i-a fost înmânat titlul de cetăţean de onoare al municipiului, la propunerea comunităţii aromâne. Câţiva copii, îmbrăcaţi în port tradiţional, i-au oferit pâine şi sare, după care, Simona Halep a fost întampinată de primarul Daniel Drăgulin, de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, de alți reprezentanți ai autorităților locale, precum și de sute de admiratori, care au ovaționat-o, minute în șir.

În sala de spectacole Barbu-Știrbei a avut loc un spectacol artistic dedicat liderei mondiale în tenis, pregătit de comunitatea aromână, iar Simona Halep s-a prins în horă, alături de primarul municipiului Călărași.

Chiar dacă este la a patra distincție de acest gen, Simona Halep a primit cu bucurie invitația de a veni la Călărași, declarând că este onorată și bucuroasă de de a  fi prezentă aici.

După înmânarea titlului de cetățean de onoare Simonei Halep, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a declarat:

,,28 noiembrie-a fost o zi importantă pentru mine și pentru comunitatea pe care o reprezint. A fost ziua în care Simona Halep, nr 1 WTA, a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Călărași.
După ce am avut plăcerea, de-a lungul timpului, de a primi vizite importante ale Ambasadorului SUA, Ambasadorului Republicii Populare Chineze și Ambasadorul Rusiei, astăzi am primit vizită celui mai important ambasador al României, în acest moment, Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis din lume.
Pentru mine și, cu siguranță, nu doar pentru mine, Simona Halep este un exemplu de urmat pentru tânăra generație având în vedere munca și dăruirea depuse pentru rezultatele de excepție obținute. Cu siguranță Simona Halep este demnă de a fi numită Cetățean de Onoare al României, iar Calarasiul a avut onoarea de a-i oferi aceasta distincție ca recunoaștere a meritelor sale. Într-un astfel de moment trebuie să vedem dincolo de distincții și titluri, trebuie să ne bucurăm că tânăra generație are un idol în persoana unui reprezentant real, viu și prezent.
Ziua de astăzi este un moment în care, încet, încet, Călărașiul se așează pe harta României ca municipiu în care se fac lucruri, pas cu pas, pentru ca cetățenii acestui oraș să se simtă și mai apropiați de casă.

De ce Simona Halep, cetățean de onoare? Pentru că este româncă, pentru că România duce lipsă de modele, pentru ca este un model de muncă, perseverență, ambiție, efort,  întruchipate de acest ,,bulgăre de aur” al României, care se numește Simona Halep.”

Lidera mondială le-a mulțumit autorităților și fanilor prezenți la eveniment:

,,Vă mulțumesc pentru primirea caldă, Primăriei Călărași pentru distincția oferită și vouă, tuturor, pentru această zi frumoasă, chiar dacă afară ninge!

Le mulțumesc tuturor celor care au considerat că merit acest titlu, familiei, care a venit special de la Constanța pentru acest eveniment, iar cu ocazia apropiatei zile naționale, doresc să transmit  și eu mesajul: La mulți ani, România!”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Senator Filipescu:,,Ion I. C. Brătianu a fost personalitatea care a avut un rol determinant în făurirea statului român”

sâm dec. 1 , 2018
“Mărturisesc că sunt emoționat de două ori atunci când mă gândesc la Ziua Marii Uniri. O dată, sufletul meu este încălzit de emoția firească a românului care se mândrește cu împlinirea a 100 de ani de existență a României. Apoi, nu pot să nu mă mândresc la gândul că unul […]