Senatorul R. Filipescu:,,Vom reuși să avem 35 de primari, la alegerile locale”

Print Friendly, PDF & Email

Senatorul PNL Răducu Filipescu a declarat, la întâlnirea cu presa, că asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi, chiar dacă nu e în avantajul primarilor PNL, în funcție,din județul Călărași, organizația județeană consideră că are șansa de a câștiga 35 de primării.
,,Subiectul la ordinea zilei este asumarea răspunderii pe candidatura primarilor, în două tururi. Cum am menționat și cu alte ocazii, această hotărâre pentru Călărași nu este bună, dar dacă așa este decizia de partid o respectăm. Organizațiile care au un număr mare de primari, cum avem noi, la al 3-lea sau la al 4-lea mandat, nu sunt adeptele acestui mod de alegere. Dar este o decizie a partidului la nivel național, așa că ne vom alinia și ne vom lupta să ne menținem numărul de primari, chiar și în noile condiții. Și PSD are primari în funcție, de 3-4 mandate, și atunci poate vom reuși să înlocuim la ei primarul, după cum și viceversa e posibilă. Eu am speranța că vom reuși să rămânem la 35 de primari, ceea ce ar fi foarte bine și ne-ar asigura un câștig destul de consistent și la Consiliul Județean. Așa că vom merge pe această linie.
Ținând cont că PSD va reacționa și va depune o moțiune de cenzură, o să cadă guvernul și vom ajunge în alegeri anticipate. Dar odată cu introducerea moțiunii de cenzură și căderea guvernului, asumarea răspunderii cade și ea, și atunci rămân alegerile într-un singur tur. Singura variantă, prin care alegerile în două tururi ar fi fost valabilă necondiționat, era ordonanța de urgență.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Vineri, 24 Ianuarie se împlinesc 161 de ani de la Unirea Principatelor Române

lun ian. 20 , 2020
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Vineri, 24 Ianuarie 2020, între orele 11.00 și 12.00, cu ocazia împlinirii a 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, Muzeul Municipal va găzdui manifestări artistice organizate de Primăria Municipiului Călărași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași și Casa Corpului Didactic Călărași. Momentele […]