Senatorul Filipescu: “Nu ar trebuie să existe pensii speciale! Principiul ar trebui să fie clar: ai contribuit, primești, nu ai contribuit, nu primești!”

Print Friendly, PDF & Email

Senatorul PNL, Răducu Filipescu, s-a pronunțat împotriva pensiilor speciale, după ce acest subiect a reajuns în atenția unor parlamentari. Liberalul din Călărași crede că cel mai cinstit este ca fiecare să primească pensie în funcție de cât a cotizat la sistemul asigurărilor sociale: “Nu ar trebuie să existe pensii speciale… poate pentru oameni cu performanțe deosebite, cu merite excepționale. Eu nu sunt de acord cu aceste pensii speciale. Eu cred în principiul contributivității. Nu fac pe populistul, dar principiul ar trebui să fie clar: ai contribuit, primești, nu ai contribuit, nu primești. Nu e logic?”

În schimb, Filipescu este de acord ca pensionarii din fostele CAP-uri să primească pensii mai mari, constatând că sunt oameni care au muncit o viață întreagă în agricultură și acum au pensii extrem de mici.

Pus în situația să dea un răspuns clar în legătură cu pensiile speciale pentru parlamentari, senatorul de Călărași, Răducu Filipescu, s-a declarat ferm împotriva acestor avantaje pentru aleși: “Nici eu nu sunt de acord cu o pensie specială pentru mine…”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Festivalului internațional de poezie ”Zilele Nichita Stănescu”, în municipiul Călărași

joi mart. 22 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Festivalul internaţional de poezie „Zilele Nichita Stănescu”, ediţia a XII-a, 22 martie – 15 aprilie 2018, eveniment prins în calendarul activităților dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, se va desfășura și în orașul de pe malul Borcei, la inițiativa Primăriei Municipiului Călărași în parteneriat cu Asociația […]