Senator Filipescu: “PSD duce o politică anti-europeană”

Partidul Național Liberal a anunțat că primul candidat pe lista alegerilor europarlamentare din luna mai va fi cunoscutul realizator de emisiuni TV, jurnalistul Rareș Bogdan. Senatorul liberal Răducu Filipescu spune că acesta nu este nou în politică, înainte să devină ziarist, Rareș Bogdan a fost președintele unei organizații de tineret liberale:

“Este un bun deschizător de liste. A fost președinte al unei organizații de tineret liberal. După cariera din domeniul jurnalismului, Rareș Bogdan se reîncadrează ca activist în cadrul PNL și candidează acum pentru Parlamentul European. Din analizele sociologice efectuate, prezența lui Rareș Bogdan este un plus pentru Partidul Național Liberal.”

Filipescu evaluează șansele PNL la europarlamentare la un nivel electoral de 26%, în timp ce este îngrijorat de faptul că din ce în ce mai mulți români devin eurosceptici. Senatorul liberal analizează acțiunile PSD și constată că partidul condus de Liviu Dragnea are din ce în ce mai mult o atitudine politică anti-europeană:

“Virajul pe care l-a făcut PSD, spre alte zări și nu spre Europa…  De aceea a scăzut numărul cetățenilor români care sunt pro-europeni. Dar hai să ne gândim un pic! Cum o duceau agricultorii înainte de a intra în Uniunea Europeană?!  Le dădea tataia subvenție. Nu aveau nici 5 bani subvenție, se gândeau de la o lună la alta de unde mai scot bani ca să investească. Agricultura a primit bani și primește bani în continuare datorită Uniunii Europene. Noi ne vom lupta ca aceste subvenții să crească substanțial.

În mediul rural, nu mai sunt chiar drumurile de altă dată. S-a mai pietruit, s-a asfaltat, depinde și de gospodarii care au condus comuna sau județul… Multe lucruri s-au schimbat. Și încă ceva foarte important libertatea, libertatea de a vorbi.”

Răducu Filipescu crede că atitudinea oamenilor față de Uniunea Europeană se poate ameliora odată ce influența anti-europeană a PSD va fi diminuată: “Euroscepticismul este accentuat și se va mai accentua, cât este PSD la guvernare, din cauza politicii pe care o duce actualul guvern. Pentru că este o politică nu pro-europeană ci anti-europeană, clar. Oamenii sunt păcăliți să spună «Ce ne-a dat UE?». Păi, dacă stăm să calculăm câți bani ne-a dat Uniunea Europeană, câți bani ne-a pus la dispoziție UE și România n-a fost în stare să-i ia, atunci o să vedem cât de important este să fii în Europa.”

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Dezbatere publică pe tema evoluției prețurilor la apă, canalizare și gunoi menajer

mie mart. 13 , 2019
Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Actualitatea de Călăraşi Ultimele postari ale lui Actualitatea de Călăraşi (vezi toate) Alin Drăgulin, candidatul PNL la primăria municipiului Călărași:,, Adevărul trebuie să fie știut de călărășeni!” - 31 mai 2024 Primarul Comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, își prezintă cele mai importante proiecte […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!