Sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, marcate de Primăria comunei Roseți

Joi, 25 iunie 2023, primăria comunei Roseți a marcat, ca în fiecare an, Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor, două evenimente importante la care comunitatea din localitatea Roseți este prezentă.

Evenimentul a debutat cu slujba de pomenire, ținută, în memoria eroilor, de către preoții comunei, urmată de un impresionant moment artistic susținut de elevi, organizat de Școala Roseți. Primăria comunei Roseți și Consiliul Local au pregătit peste 200 de pachete cu alimente, pe care le-au oferit copiilor.

Primarul comunei, Nicolae Râjnoveanu, a declarat:
,,Și în acest an, am organizat evenimentul de pomenire a eroilor noștri, dar și ziua de Înălțare, și am chemat oameni din comună pentru a le împărți mâncare, dar și pachete cu dulciuri copiilor, așa cum obișnuim să organizăm în fiecare an. Le mulțumesc tuturor locuitorilor comunei Roseți, pentru sprijinul acordat, Consiliului Local, angajațillor din Primărie, pentru că doar prin efortul comun reușim să ne atingem obiectivele propuse! Cinstire tuturor Eroilor Neamului Nostru! Hristos s-a Înălțat!”

Ziua Eroilor este sărbătoarea națională a României pentru comemorarea bărbaților și femeilor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România prin Decretul-Lege nr. 1693/4 mai 1920 privind cinstirea Zilei Eroilor cu prilejul zilei Înălțării Domnului, s-a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită în fiecare an de ziua Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii români și străini.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

mie mai 31 , 2023
Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Actualitatea de Călăraşi Ultimele postari ale lui Actualitatea de Călăraşi (vezi toate) ANUNT PREALABIL PRIVIND AFlSAREA PUBLICA A DOCUMENTELOR TEHNICEALE CADASTRULUI - 13 mai 2024 Organizația Județeană Călărași a PNL a depus candidaturile pentru Consiliul Județean Călărași - 29 aprilie 2024 Vasile […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!