Sala de antrenament a boxerilor călărăşeni a primit numele mentorului lor, Ion Damian

Print Friendly, PDF & Email

Marele arbitru de box şi fost deputat, Ion Damian a fost , zilele trecute, protagonistul unui eveniment ce va rămâne  în istoria comunităţii călărăşene. Sala de  antrenamente a  tinerilor boxeri călărăşeni a primit numele său. Moderna sală de  de antrenament, reabilitată prin sprijinul finaciar acordat de către Primăria Călăraşi,  va fi folosită la pregătirea lotului de box . După cum se cunoaşte, Secţia de box a CSM Călăraşi , prin performanţele obţinute  de către  sportivii călărăşeni s-a remarcat pe primul loc la Campionatele  Naţionale de cadeţi, juniori şi tineret. Meritele tinerilor boxeri se datorează  muncii lor  şi al  celor doi antrenori,  Vali şi George Ursu. Iar  Ion Damian a fost cel care le-a fost întotdeauna alături.  Astfel , cu prilejul zilei sale de naştere , arbitrul călărăşean aprimit un frumos cadou: începând din  această lună,  sala de box din Călăraşi  va purta numele său. Acest emoţionant eveniment s-a desfăşurat în mijlocul prietenilor şi foştilor săi colegi de liceu. De asemenea, au fost prezenţi primarul Daniel Drăgulin, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, prefectul judeţului,  George Iacob  prcum şi preşedintele Fedraţiei Române de Box , Vasile Cîtea.

 Vădit emoţionat, Ion Damian a mulţumit tuturor celor care au fost alături de el în acest moment marcant: ”Este un moment neașteptat pentru mine. Mă bucur că am alături de mine, la acest eveniment, acest mozaic al boxului, dar și prietenii mei vechi pentru că, așa cum se spune, ca și în cazul vinurilor, cel mai vechi este cel mai bun.  Boxul a fost un drog pentru mine, iar după box m-am luat de arbitraj și nu am crezut niciodată că o să ajung, așa cum mă vedeți astăzi, iar, pentru asta,  mulțumesc tuturor. Este o onoare pentru mine ca sala de box de la Călărași să poarte numele meu.”

 

 Daniel Drăgulin: „Este nevoie de o lege unică a sportului”

 Prezent la acest deosebit eveniment, edilul Daniel Drăgulin a dorit să tragă un semnal de alarmă, privind necesitatea finanţării sportului din  Bugetul de Stat.  „A venit momentul,  în care,  sportul românesc trebuie să fie finanţat  şi din surse guvernamentale, nu numai de la administraţiile locale.  Şi când zic acest lucru, nu mă refer numai la o anumită ramură sportivă  ci, în ansamblu.Uitaţi,  unde a ajuns subfinanţarea tuturor sporturilor practicate în România:  medalii lipsă la olimpiade şi la alte competiţii internaţionale. Ar fi bine ca, în cel mai scurt timp posibil, să se dea o lege unică a sportului, prin care să fi direcţionaţi bani de la Guvern pentru dezvoltarea sa.  Totodadă, pot spune că sportul călărăşean  este susţinut  numai prin sprijinul financiar al administraţiei locale. Mesajul care vreau să îl transmit este faptul ca cei din conducerea ţării trebuie  să deschidă ochii asupra sportului de masă, a sportului de performanţă.  Prin această investiţie, la sala de box,  noi nu am făcut  decât să sprijinim doar o ramură a sportului din Călăraşi. Realizarea acestei săli moderne am realizat-o cu multe sacrificii. Prin implicarea  noastră , am făcut ca sportul călărăşean sa fie cunoscut în întreaga lume. Şi aici nu mă refer numai la box , ci şi la fotbal, atletism, canotaj, futsal.  Sportul este cel mai  este cel mai bun mesager al nostru. Suntem o comunitate mică, dar am reuşit să facem lucruri mari. Vreau să-i felicit pe cei doi fraţi antrenori, Vali şi George Ursu , pe tatăl lor şi pe echipa noastră de box, pentru munca depusă. În 2012, au solicitat în Consiliul Local să le dăm aceasta locaţie ce a fost cândva o centrală termică şi,  de atunci,  Consiliul Local şi primăria au asigurat finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea acestei locaţii.  Totodată, vreau sa îl felicit pe domnul Damian pentru tot ce a făcut pentru boxul călărăşean!”,  a spus edilul Daniel Drăgulin.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Crucea Roşie Călăraşi, în sprijinul familiilor nevoiaşe, din comuna Ulmu

Dum ian. 29 , 2017
 Crucea Roşie Călăraşi, sprijinită de  departamentul central al Crucii Roşii Române, va distribui luni, 30 ianuarie a.c.,  o serie de ajutoare  pentru locuitorilor comunei Ulmu. În urma analizării anchetelor sociale, un număr de 30 familii nevoiaşe, vor beneficia de lemne de foc ( câte 2 metri cubi pentru fiecare familie), […]