Pugiliştii călărăşeni s-au clasat pe primul loc, la Campionatul Naţional de Tineret

foto boxeriÎn perioada 14 -18 octombrie, Călărașiul a fost gazda unui eveniment sportiv marcant, în lumea boxului românesc: Campionatul Naţional de Tineret, unde  tinerii pugilişti călărăşeni au obţinut o victorie binemeritată.

Sportivii  Secţiei de box, de la Clubul Sportiv Municipal Călăraşi, antrenaţi  de fraţii Valentin şi George Anghel, au obţinut, pentru al cincilea an, consecutiv, Locul 1 la Campionatul Naţional de Tineret.

Titlul de campion naţional au obţinut: George Ceparu (categoria 52 kg), Florin  Şchiopu (categoria 60 kg) şi Ion Marian  – categoria 91 kg. Ionuţ Maxim (categoria 64 kg) a obţinut titlul de vicecampion naţional.

Aceste rezultate performante, obţinute de boxerii călărăşeni, au fost aduse în atenţie, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc foto boxeri 2miercuri, 21 octombrie, prilej cu care, sportivii , împreună cu antrenorii lor, şi cu directorul CSM Călăraşi,  prof. Dumitru Chirilă, au adus mulţumiri tuturor celor care au contribuit pentru buna desfăşurare a Campionatului Naţional de Tineret, ce a avut loc la Călăraşi.

,,După ce s-a tras linia finală a acestui Campionat Naţional de Tineret, ţin să menţionez că principala bucurie a noastră a fost că această competiţie s-a ţinut la Călăraşi, iar cea de-a doua bucurie sunt rezultatele,  cele pe care noi ne aşteptam să le avem. Tinerii pugilişti au avut ocazia să boxeze în faţa suporterilor de acasă, iar călărăşenii au avut ocazia să îşi cunoască mai bine campionii. Ştiam pe ce rezultate ne bazăm şi mai ştim că, în spatele acestor rezultate, se ascunde o muncă enormă, plină de sacrificii. Tinerii pugilişti au renunţat, practic, la adolescenţa lor, respectă un program riguros, nu au activităţi ca alţi tineri de vîrsta lor, dar în schimb au bucuriile acestor victorii. Pentru perioada imediat următoare, ne pregătim pentru Campionatul European de Box din Polonia, dar până atunci, sportivii sunt convocaţi la Brăila, la lotul naţional”, a precizat  în faţa presei locale, antrenorul  Valentin Anghel.

De asemenea, şi antrenorul George Anghel i-a felicitat pe elevii săi, pentru  rezultatele obţinute şi a adus mulţumiri celor care au sprijinit boxul călărăşean.

Vreau să felicit băieţii pentru rezultatele lor, dar trebuie să rămânem cu piciorele pe pământ. Urmează o lună intensă de muncă, ne pregătim pentru Campionatul European, din Polonia, unde sunt sigur că vom avea o prestaţie foarte bună. Sunt mândru că evoluţia pugiliştilor călărăşeni, de altfel, prima lor participare la un campionat de tineret, a fost de excepţie şi, de asemenea, vreau să menţionez performanţa boxului călărăşean, prin faptul că CSM este singurul club din ţară care are trei sportivi, din 10, în lotul naţional.

Mulţumim, în mod deosebit, autorităţilor locale, precum şi celor doi parlamentari călărăşeni care ne-au sprijinit mereu, deputatul Daniel Florea şi Vasile Iliuţă, mentorului nostru, fostului deputat Ioan Damian şi, nu în ultimul rând, lui Florin Drăgan care, întotdeauna, a fost alături de echipa noastră, atunci când i-am cerut sprijinul.”, a zis George  Anghel.

 Totodată, directorul CSM  Călăraşi,  prof. Dumitru Chirilă a spus că aceşti sportivi au nevoie şi de stimulente financiare necesare, pe măsura rezultatelor  obţinute. ,,La Călăraşi, se poate face performanţă,  iar tinerii noştri boxeri au demonstrat, din plin, acest lucru. Însă, performanţa nu se poate face cu bani puţini.  Aceşti tineri trebuie să fie motivaţi financiar, pentru a-i impulsiona în munca lor sportivă, numai că, legislaţia actuală, ne îngrădeşte dreptul de a-i stimula pe acesti tineri. Bani se găsesc pentru premierea sportivilor noştri, însă legea ne interzice să le acordăm prime. Am depus şi o scrisoare la primul ministru al României, privind această problemă, însă, din păcate, nu am primit nici un răspuns.” a spus, cu regret, în glas  directorul Dumitru Chirilă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Memoria ca sursă de leadership

vin oct. 23 , 2015
Acesta a fost sloganul ediţiei de anul acesta a Şcoalii Politice „Gheorghe I. Brătianu”, cea de-a noua organizată de Tineretul Naţional Liberal şi care s-a desfăşurat în perioada 15 – 18 octombrie la Sighetu Marmaţiei. Evenimentul care a reunit peste 200 de tineri liberali din toată ţara, veniţi să comemoreze […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!