Promoţia 2016 a Colegiului Naţional ” Barbu Ştirbei „a sărbătorit”Ultimul clopoţel”

Print Friendly, PDF & Email

12Promoţia 2016 a Colegiului Naţional ” Barbu Ştirbei ” din Călăraşi, formată din şapte clase, a sărbătorit sâmbătă, 4 iunie,”Ultimul clopoţel”.  Evenimentul s-a desfăşurat la sala de spectacole” Barbu Ştirbei”şi a fost deosebit prin latura emoţională si prin vibraţia sufletească resimţită, deopotrivă, de elevi,  profesori, părinţi şi bunici. Absolvenţii, însoţiţi de diriginţi, au urcat, rând pe rând pe scena, îmbrăcaţi în frumoase robe.Fiecare clasă a prezentat un mic film cu momente de suflet din viaţa de liceu. De asemenea,fiecare absolvent a primit câte o diplomă de absolvire. Demn de remarcat este faptul că, în acest an şcolar, patru eleve au terminat liceul cu media 10:Chiriac Andreea (XII D),Vintilescu Raluca( XIID), Alecu Ana Maria (XIIG), Damu Andreea Cristina( XIIG). Directorul  Colegiului Naţional ,,Barbu Ştirbei”, prof, Eufrosina Amza a ţinut să aducă în atenţie importanţa perioadei de liceu în dezvoltarea  personală a  fiecărui absolvent.

,,Dragi elevi, absolvenţi, colegi, părinţi, bunici,

Bine aţi venit în universul superior şi nobil, specific ultimului clopoţel, moment de rămas bun şi promisiune a revederilor, moment de dezlipire de sub aripa ocrotitoare a liceului !Aşa cum universul pascal declanşează dansul luminilor,noi, acum, vom fi parteneri într-un dans ce permite propagarea în undă şi cascadă a  ştiinţei de carte, a culturii, a valorilor autentice, transmiterea cheii succesului.

Simt cum deasupra noastră pluteşte un profund sentiment de recunoştinţa din toate direcţiile.

Recunoştinţa părinţilor pentru darul vieţii, pentru sacrificiile făcute, pentru că au avut încredere în noi!

Recunoştinţa profesorilor care, rând pe rînd, au adăugat câte o cărămidă la devenirea voastră!

Recunoştinta diriginţilor care au ştiut sa dirijeze muzica inimilor voastre, creând armonia care sunteţi!

Recunoştinta celor care au vegheat din umbră, făcând din liceu a doua casă!

Un exercitiu minim de amintire va arată că:

Liceul este, cu adevarat, drumul regal spre împlinire, înţelepciune.

Cât de mult inseamnă în ecuaţia fiinţei, a destinului, întâlnirea cu un profesor de excepţie, valorile şi regulile învaţate în liceu.

Un exerciţiu maxim de amintire va arată ca aţi pornit împreuna, aţi format un val pe marea vieţii şi vă apropiaţi cu paşi repezi de momentul în care valul se izbeşte de stâncă şi voi vă despărţiţi asemenea picăturilor cristaline de apa care cad în mare, luându-va zborul, croindu-vă destinul.

Nu uitati! Pe lânga aripi aveţi şi rădăcini. Acolo unde o poarta se închide, se deschide o fereastra.

Omul are vocaţia fericirii. O caută neîncetat toata viaţa. Uneori trece pe lânga ea şi nu o observă.

Dacă veţi întâlni fericirea, ceea ce vă doresc din tot sufletul, veţi implini vieţile părinţilor voştri, veţi da sens misiunii  oamenilor şcolii.

Mai sus! Mereu mai sus!Spre zările albastre,pe acesta scara de aur care se pierde in Dumnezeu.

Mult succes la toate examenele vietii!”, li s-a adresat celor prezenţi, prof. Eufrosina Amza.3

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Inspectorii de muncă din 18 judeţe, instruiţi la Călăraşi, pe tema legislaţiei privind regimul substanţelor chimice

joi iun. 9 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În perioada 6-8 iunie, ITM Călăraşi a organizat o acţiune de instruire a inspectorilor de muncă din 18 judeţe (Argeş, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea ) şi municipiul Bucureşti.Instruirea s-a desfăşurat în cadrul […]

Te mai poate interesa