Primarul comunei Borcea: Doresc să le transmit locuitorilor comunei, un îndemn la calm și responsabilitate

Pentru primăria comunei Borcea luna martie a debutat într-un ritm normal de lucru, prin stabilirea modului de organizare a activității, ținând cont că temperatura de afară permitea continuarea lucrărilor de modernizare a activității. Activitatea și-a schimbat, însă, ritmul brusc, din cauza declanșării stării de urgență, pe fondul înregistrării unui număr de persoane, în continuă creștere, infectate cu COVID-19.

Primarul Aniel Theordor Pațurcă ne-a prezentat modul în care este pregătită instituția pe care o coordonează, pentru a face față acestei situații fără precedent:

De scurt timp, a fost instituită starea de urgență pe teritoriul României. Care este modul în care v-ați organizat, la nivelul primăriei Borcea?
Aniel Theordor Pațurcă: Pentru început, vreau să transmit un îndemn, locuitorilor comunei Borcea, la calm, la responsabilitate, să respecte măsurile de igienă care sunt prezentate pe toate canalele de informare. Prin intermediul presei, al postului local de televiziune LYL TV, la avizierul din fața primăriei, am transmis și afișat mesaje de utilitate publică, fiind foarte important să fie respectate. La începutul lunii hotărâsem continuarea asfaltării, pentru că mai avem 20 de ulițe de asfaltat, adică 5% din străzi, 95% dintre acestea fiind deja modernizate, dar instituirea stării de urgență ne-a determinat să amânăm continuarea acestor lucrări.

Cum se desfășoară activitatea la nivelul primăriei și cum colaborați cu instituțiile celelalte instituții, de la nivel județean?

Aniel Theordor Pațurcă: Relația cu publicul se desfășoară cu calm, taxele și impozitele se plătesc, de către cetățeni, pe rând, prin păstrarea distanței sociale. Pentru angajații primăriei avem materialele necesare de igienă și protecție: măști, mănuși, dezinfectant. Colaborarea cu instituția Prefectului, cu Direcția de Sănătate Publică este foarte bună și ținem legătura, ori de câte ori este nevoie. Avem persoane izolate la domiciliu. Sunt oameni veniți din străinătate, care sunt izolați la domiciliu, avem pregătit și un loc de carantinare instituționalizată a celor care vin din zonele roșii, ținând legătura cu organele competente, permanent.
Vom continua, după această perioadă, proiectul privind introducerea gazelor în comună, realizarea șanțurilor de captare ape pluviale, pentru că este esențial să încheiem și acest proiect, deoarece atunci când avem ploi torențiale, casele sunt inundate, din cauza reliefului comunei, străzile fiind în pantă. Vreau să continuăm acțiunea începută în toamna trecută, de plantare a celor 1000 de brazi ornamentali, precum și a pomilor de tei, în comuna Borcea. Dar toate aceste lucruri vor fi posibile, după încheierea situației existente, la nivel național, care acum ne îndeamnă să punem accentul pe starea de sănătate de a populației.

Ce le transmiteți cetățenilor comunei, în această perioadă în care distanțarea socială este esențială?

Aniel Theordor Pațurcă: Vreau să le transmit locuitorilor comunei Borcea să fie calmi, pentru că doar cu responsabilitate putem trece cu bine peste perioada asta. Este o încercare a vieții, căreia trebuie să îi facem față, ca multor altor provocări întâlnite. Le spun să nu își piardă încrederea în Dumnezeu și în propriile forțe. Dumnezeu să ocrotească comuna Borcea!

20 martie 2020

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Noi măsuri luate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, din 23 martie 2020

lun mart. 23 , 2020
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Călărași, întrunit în ședință extraordinară, luni, 23 martie 2020, a luat noi măsuri în actualul context epidemiologic și potrivit Ordonanței Militare nr. 2/2020, astfel: -suspendarea temporară a activității Bazarului Big și a Bazarului de pe strada Grivița -interzicerea, temporară, a accesului în toate parcurile […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!