Primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu Paţurcă: ,,Paște Luminat! Dumnezeu să ne ocrotească!”

În plină pandemie, autoritățile locale au devenit punctul de sprijin pentru mulți dintre cetățenii săi. Primăria comunei Borcea este alături de persoanele cu vârsta de peste 65 ani, aflate în situație de risc, din cauza instituirii stării de urgență, și, în același timp, și¬a adaptat programul de relații cu publicul, prin organizarea unui serviciu de permanență la sediul primăriei, pentru preluarea tuturor apelurilor și rezolvarea problemelor semnalate.
În dialogul purtat cu primarul Aniel Nedelcu Pațurcă, acesta nea răspuns la câteva întrebări, punctuale, referitoare la această perioadă sensibilă, în care autoritățile locale au un rol foarte important: ,,Trecem printr¬o perioadă destul de dificilă și ne dorim să o depășim cu bine situația creată de această pandemie, care a curmat vieți omenești, a frânat economia și care ne face să ne naștem pentru a doua oară, prin reorganizarea noastră, a tuturor.”
Cât de pregătită este comuna Borcea pentru a face față acestei provocări nemaiîntâlnite?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Din fericire, până acum, nu am avut niciun caz de îmbolnăvire, dar am avut persoane în izolare la domiciliu, pentru cei care au venit din zona galbenă și am avut 17 persoane în carantină instituțio ¬ nalizată, la CONPET, fiind vorba de cei care au venit din zona roșie, dar care acum au plecat, pentru că a trecut perioada de carantinare.
Ați identificat persoane peste 65 de ani, care au nevoie de ajutorul serviciului de asistență socială din cadrul primăriei?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Fără familii, aparținători care să îi poată ajuta, am identificat 10 persoane, pe care le¬am ajutat și o vom face în continuare, pentru a nu le lipsi medicamentele și alimentele necesare. În marea lor majoritate, persoanele vârstnice din comuna Borcea, locuiesc cu familia și atunci nu sunt probleme.
Se apropie sărbătorile Pascale și aș dori să ne spuneți cum sunteți pregătiți să le întâmpinați, atât din punct de vedere organizatoric, cât și religios, pe raza comunei Borcea?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Pentru că este bine știut faptul că nu pot merge la biserică credincioșii, slujba de Paște care va fi oficiată de preoții noștri va fi transmisă, în direct, de postul nostru local de televiziune LYL TV. Primăria va răspunde tuturor solicitărilor pe care le va primi, prin Serviciul de Asistență Socială, din partea cetățenilor care au nevoie de ajutor, în această perioadă. Nu am ajutat doar bătrânii, ci și alte persoane nevoiașe, cu probleme sociale, care ne¬au cerut sprijinul și pe care i¬am ajutat din sponsorizări. Dar atunci când faci fapte bune, e bine să se întâmple în liniște.
Cum ați organizat activitatea primăriei Borcea, în această perioadă, pentru a avea o bună comunicare cu cetățenii?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Asigurăm un serviciu de permanență, la primărie, prin rotație, pentru relația cu publicul, 24h/24, pentru a prelua problemele aduse la cunoștință de cetățeni. Am avut cazuri când cetățenii au venit de la aeroport direct la sediul primăriei, neștiind ce trebuie să facă după ce au revenit din străinătate, fiind orientați, fiecare, în funcție de zona de unde au venit, în izolare la domiciliu sau carantină. Numărul de telefon la care răspundem, permanent, este: 0242/340063.
Aveți stabilite următoarele proiecte pe care să le duceți la îndeplinire, după ridicarea stării de urgență?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Suntem pregătiți și sperăm să fie posibil după jumătatea lunii mai, să continuăm asfaltarea aleilor pietonale, ca să încheiem asfaltarea în comuna Borcea, continuăm proiectul de realizarea a rigolelor de captare ape pluviale, pe cel de gaze naturale, care este ajuns în faza de scoatere la licitație, dar vrem să facem și trecerea iluminatului public pe leduri. Sunt doar câteva dintre proiectele propuse de primăria comunei Borcea, pe care sperăm să le continuăm cât mai repede și în situație de siguranță maximă, pentru noi toți.
Care este mesajul dumneavoastră, adresat locuitorilor comunei Borcea?
Aniel Nedelcu Pațurcă: Să dea Dumnezeu să fim sănătoși, să trecem cu bine peste această perioadă grea, pentru noi toți, și să revenim la cursul normal al vieții, așa cum era înainte de a ne izola preventiv. Sunt alături de cetățenii comunei Borcea, indiferent de situația prin care trecem, au în mine un om de nădejde, care îi susține, permanent. Pot apela oricând cu încredere, pentru a¬i ajuta cu tot ce este posibil.

În aceste clipe, vă trensmit: Paște Luminat! Vă îndemn să petreceți aceste sărbători Pascale, doar alături de familia dumneavoastră, să respectați regulile stabilite de autorități, pentru a vă bucura sănătoși, alături de familia extinsă, după ce vor trece aceste momente dificile, pentru noi toți!
Dumnezeu să ne ocrotească!

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Președintele C.J.C., Vasile Iliuță: ,,Primiți în case și în suflete Lumina Sfântă"

sâm apr. 18 , 2020
Please enter banners and links.

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!