Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă:,,Boboteaza este o tradiție, pe care o cinstim, an de an, alături de locuitorii comunei Borcea”

Print Friendly, PDF & Email

Boboteaza a fost marcată, astăzi, în comuna Borcea, așa cum se întâmplă în mod tradițional, pe 6 ianuarie, de ani buni de zile, eveniment organizat cu mare grijă și atenție, de primarul Aniel Nedelcu Pațurcă, împreună cu Consiliul Local.


Chiar dacă termometrul a indicat pe plus, vântul tăios i-a făcut pe toți cei prezenți să simtă gerul Bobotezei, dar asta nu i-a împiedicat pe locuitorii comunei să fie prezenți în număr foarte mare, în ambele sate: Pietroiu și Borcea, pentru a participa la acest eveniment, care se derulează pe parcursul a mai bine de 6 ore.

După slujba de sfințire a apei, a avut loc botezarea cailor, aruncarea și recuperarea crucii, precum și concursurile de cai și atelaje: viteză, călare și frumusețe.

La concursul de recuperare a crucii, 5 tineri curajoși au intrat în apa rece, în satul Pietroiu, iar câștigător a fost Tudorel Ivan, care a recuperat Crucea al doilea an consecutiv. Și în satul Borcea 4 tineri temerari au înfruntat vremea potrivnică și s-au aruncat să recupereze Crucea, câștigător fiind același tânăr ce reușește această performanță de ani de zile, Daniel Moscoviciuc.


Din programul stabilit de Primăria Borcea, de Bobotează, nu a lipsit concursul de cai, organizat pe diferite probe: viteză, călare și frumusețe, premiile pregătite fiind: hățuri, căpețea, gătare, căpăstru și bici, care au fost oferite de către primarul comunei Borcea, câștigătorilor.
A devenit deja o tradiție prezența la această sărbătoare, a trasurii trasă de caii frezieni, adusă special de la București, care deschide coloana de defilare a cailor, impresionantă, în fiecare an, pe cei 1,5 km de drum parcurși.

De altfel, Boboteaza este unul dintre cele mai importante evenimente organizate de primarul Aniel Nedelcu Pațurcă, alături de Consiliul Local, apreciat de locuitorii comunei pentru modul în care este cinstită această zi de edilul său.
Primarul Aniel Nedelcu Pațurcă le-a mulțumit celor prezenți la această sărbătoare:

,,Doresc să mulțumesc Jandarmeriei, Poliției, ISU Călărași și subunității de pompieri Borcea, care ne-au însoțit an de an, precum și tuturor celor care au contribuit ca această sărbătoare să se desfășoare în cele mai bune condiții.
Sper ca noul an să fie mai bun decât cel pe care l-am încheiat, să ne ajute Bunul Dumnezeu ca, împreună cu locuitorii, să realizăm proiecte bune pentru comunitate, pentru a avea o comună frumoasă, modernă și prosperă, de care să fim mândri peste ani. La mulți ani, borceni, la mulți ani tuturor celor care își vor serba onomastica, de Sf. Ion!”

La sărbătoarea de Bobotează a fost prezentă și senatoarea Roxana Natalia Pațurcă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Municipiului Călărași a semnat contractul pentru înființarea unui Club al pescarilor

lun ian. 13 , 2020
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Primăria Municipiului Călărași a semnat contractul privind elaborarea documentației tehnico-economice, execuția lucrărilor și dotarea viitorului Club al pescarilor dunăreni, obiectiv al unui proiect cu finanțare europeană obținută în cadrul POPAM 2014-2020. Prin lucrările incluse în proiect se are în vedere valorificarea patrimoniului natural al zonei, […]