Primăria comunei Borcea continuă proiectele de modernizare a localității

În comuna Borcea, Piața Agroalimentară a intrat în funcțiune. Este o piață modernă, care asigură condiții bune atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători. A fost nevoie de o implicare serioasă din partea administrației locale, primarul comunei Aniel Nedelcu Pațurcă făcând numeroase drumuri la minister pentru finanțarea proiectului, dar și pentru obținerea tuturor avizelor necesare. Continuă în această perioadă și asfaltarea drumurilor adiacente din comună, singurele rămase neasfaltate, iar în linie dreaptă a intrat proiectul de racordare a comunei la rețeaua de gaze naturale.

Domnule primar, care sunt condițiile create în noua piață agroalimentară din comuna Borcea?
Primar Aniel Nedelcu Pațurcă: După 2 ani, am reușit să dăm în funcțiune noua piață, modernă și care oferă condiții civilizate atât comercianților, cât și cumpărătorilor. Avem o piață modernă, prevăzută cu iluminat electric, încălzire, spații frigorifice, apă caldă, toalete, locuri de parcare. A durat până am reușit să obținem toate autorizațiile de mediu, de sănătate, dar și autorizația de construcție. Dar acum avem satisfacția muncii depuse, pentru că locuitorii comunei Borcea sunt beneficiarii acestei investiții care și-a propus să le ofere condiții normale vânzătorilor și cumpărătorilor.
Ce proiecte aveți în vedere, în acest an?
Primar Aniel Nedelcu Pațurcă:
Am început un nou mandat cu multe proiecte implementate parțial și cu unele care au ajuns chiar la final, fiind în stadiul de licitație și aici ma refer la iluminatul stradal pe LED. De doi ani muncim la acest proiect si am ajuns la faza finala – partea de licitatie. Avem depuse două proiecte finanțate prin Compania Națională de Investiții: Căminul Cultural Pietroiu și Grădinița cu Program Prelungit. Iar cel mai important de pe listă este, cu siguranță, proiectul privind racordarea comunei la gazele naturale.
Vremea bună v-a permis și continuarea lucrărilor de asfaltare a drumurilor. Cât mai aveți de asfaltat?
Primar Aniel Nedelcu Pațurcă:
Se finalizează asfaltarea ultimelor străzi rămase de executat, atât în Borcea, cât și în Pietroiu. Mai avem doar străzile adiacente, adică drumuri rămase în lucru doar în proporție de 1%. Când am devenit primarul comunei, nici 5 % din comună nu era asfaltată și aceea executată în perioada comunismului. Anul trecut, fondurile europene și-au urmat cursul, chiar dacă a fost un an greu și având cea mai mare comună ca întindere, din județ, am reușit asfaltarea a 64 de km de drum.
Care este proiectul cel maai important al anului 2021?
Primar Aniel Nedelcu Pațurcă:
Marea provocare o reprezintă aducerea gazelor naturale în comună, unde avem proiectul tehnic făcut, avizele obținute și așteptăm alocarea efectivă de bani, după care vom trece la implementarea proiectului accesat prin POIM. Avem 2800 de cereri, dar sunt și consumatorii foarte mari. Avem un consumator important, UM Bărăganul, dar și 3 IAS-uri, societăți agricole, care se adaugă cererilor primite și vor veni și altele, pe parcurs. Avem doi ani de când muncim la acest proiect și acum așteptăm sursa de finanțare, iar pe fonduri europene este destul de mare birocrația. Dar asta nu ne sperie, ci mergem înainte, așa cum i-am obișnuit pe cetățeni, în ultimii 8 ani, iar în cel mai scurt timp cu putință, să ne putem bucura de realizarea acestui țel: alimentarea localității la rețeaua de gaze naturale!
Dumnezeu sa ocrotească comuna Borcea!

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Teach for Romania și PEPCO România fac școala incluzivă pentru copiii din Gălbinași

sâm apr. 3 , 2021
Teach for Romania, prin profesorii susținuți, reușește împreună cu PEPCO România să aducă școala mai aproape de copiii din comunitățile vulnerabile. Joi, 1 aprilie, Camelia Brișan, profesoară de matematică la Școala Gimnazială Gălbinași, din județul Călărași, organizează împreună cu elevii și colegii de cancelarie prima expoziție cu vânzare din proiectul […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!