Primăria Călăraşi va aloca 150.000 de lei pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei

Print Friendly, PDF & Email

crucea de floriA intrat deja în tradiţia comunităţii călărăşene ca, în fiecare an, administraţia locală să organizeze o serie de manifestări în ziua de 15 august, dată la care este sărbătorită patroana marinarilor – Sfânta Maria, aniversare declarată „Ziua Marinei Române”. În cadrul sedinţei ce a avut loc, miercuri 29 iulie, consilierii locali au aprobat, cu unanimitate de voturi, hotărârea ce vizează organizarea şi desfăşurarea Zilei Marinei, în municipiul Călăraşi, în data de 15 august 2015.

Aşa cum se arată în documentul respectiv, şi în acest an, vor fi organizate o serie de activităti tradiţionale, precum: defilarea navelor şi ambarcaţiunilor marinăreşti, obiceiuri specifice marinarilor, întreceri sportive, concursuri diverse şi un spectacol cultural-artistic. De asemenea, va avea loc şi oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Sf. Ioan Botezatorul (Alexe), de catre P.S. Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor ce va fi însoţit de un sobor de preoţi. Totodată, avea loc şi slujba de pomenire a eroilor marinari şi vor fi depunse coroane de flori la Crucea Marinarului, situată în Parcul Central.

De menţionat este faptul că, în acest an, Primăria va aloca, din bugetul local, o sumă mult mai mare, faţă de cea cheltuită anul trecut, pentru aniversarea Zilei Marinei. În 2014 a fost alocată suma de 70.000 de lei pentru acest eveniment iar, în acest an, organizarea Zilei Marinei va costa 150.000 de lei. Modul în care vor fi cheltuiţi aceşti bani este prezentat în Hotărârea de Consiliul Local ce vizează acest demers, astfel :

,,Prevederi bugetare:

Plăţi numerar pe baza ştatului de plata : 20.000,00 lei în sumă brută

Personaje – Neptun, mireasa, nimfe, piraţi; lăutari, organizare, sonorizare, prezentare activităţi eveniment şi comentator meciuri fotbal, arbitrii şi asistenţă tehnică competiţie minifotbal, etc – 10.000 lei;

Premii competitie fotbal, concurs bărci cu rame, concurs bărci cu motor, concurs de înot fete, concurs de înot baieţi, concursuri caiac- canoe şi canotaj, concurs de prinderea raţelor – 20.000 lei;

Plăţi virament : 120.000 lei inclusiv TVA , din care :

servicii de ambulanţă, fotografiere, coroane si flori, apa minerala pentru participanti la concursuri / activităţi, materiale sportive, materiale, apă minerală şi bomboane pentru copiii participanti la desene pe asfalt, materiale de promovare şi pavoazare (afişe, bannere, medalii, diplome participanţi, cupe premiere, panou, invitaţii, etc).”

Explicaţia reprezentanţilor primariei privind faptul că în acest an vor fi chetuiţi mult mai mulţi bani pentru aniversarea Zilei Marinei, a fost aceea că vor fi organizate cu acest prilej şi alte noi activităţi care necesită cheltuirea unor sume suplimentare dar, există posibilitatea să nu fie cheltuită, în totalitate, suma de 150.000 de lei.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Accident grav, cu două victime decedate, pe şoseaua Chiciului

vin iul. 31 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În seara de 30 iulie 2015, G. Marian, de 33 ani, din municipiul Braşov, a condus o motocicletă pe Şoseua Chiciului, în afara municipiului Călăraşi, şi pe fondul vitezei, pe un tronson de drum în curbă, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a acroşat bara […]