Primăria Călărași/ Comunicat privind problemele generate de nunțile cetățenilor de etnie romă

Referitor la problemele generate de organizarea de nunți a cetățenilor de etnie romă pe domeniul public, Primăria Municipiului Călărași face următoarele precizări:

În luna mai a avut loc, la sediul Primăriei Municipiului Călărași, o întâlnire la care au participat reprezentanții municipalității, ai Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași și ai Poliției Locale a municipiului Călărași, precum și reprezentanții cetățenilor de etnie romă.

Potrivit discuțiilor purtate,  cetățenilor romi li s-a adus la cunoștință că organizarea acestor evenimente trebuie să se desfășoare fără a fi blocate străzi, fără ocuparea domeniului public, iar volumul muzicii să fie la un nivel care să nu perturbe liniștea publică.

De asemenea, li s-a adus la cunoștința că nerespectarea prevederilor legale constituie contravenție, iar cei ce  nu vor respecta legile în vigoare vor primi amenzi și li se vor întocmi dosare penale.

”Cetățenii de etnie romă trebuie să înțeleagă că nu pot fi mai presus de lege. Primăria Călărași nu a emis și nici nu va emite nici o autorizație pentru desfășurarea unor astfel de evenimente pe domeniul public, iar eu nu voi tolera așa ceva. Solicit Poliției Locale, Poliției Municipiului Călărași și Jandarmeriei să își facă datoria.

Nu este normal ca cineva să facă evenimente producătoare de zgomot. N-au decât să facă orice fel de  evenimente doresc, de orice anvergură, nimeni nu îi intimidează, nu au decât să îşi manifeste tradiţiile, dar să le organizeze în liniște sau în afara oraşului. Cunosc și faptul că amenzile pentru astfel de manifestari sunt chiar ridicole. Amenzile aplicate pentru astfel de acțiuni sunt de la 300 până la 6000 de lei. Sunt de părere că în toate cazurile, după ce Poliția Locală aplică amenzile ce se impun, același lucru ar trebui să facă și celelalte forțe de ordine abilitate, jandarmerie și poliție, și să elibereze domeniul public, conform legii”, a precizat primarul municipiului, Daniel Ștefan Drăgulin.

Primăria Municipiului Călărași face precizarea că nu există vreo prevedere legală în conformitate cu care să se acorde autorizații care să permită desfășurarea acestor evenimente și că sesizările privind nerespectarea condițiilor de desfășurare ale acestor evenimente  (blocarea străzilor, ocuparea domeniului public, gălăgie, muzică la un nivel sonor ridicat) se pot face la numărul de telefon 0242.313.525  – Poliția Locală și la numărul unic de urgență 112.

BIROUL DE PRESĂ

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primaria Călărași/ Calendarul lunii iulie a activităților ce se desfășoară sub egida Centenarului

mie iul. 11 , 2018
Grupul de întocmire și monitorizare a Calendarului activităților dedicate Centenarului Marii Uniri, constituit în mod voluntar la nivelul județului Călărași, aduce la cunoștința călărășenilor activitățile care se desfășoară sub egida Centenarului în luna iulie: Perioada 02-31 iulie – BIBLIOVACANȚA organizată de BJCL (SA-SL) pentru copii (3-12 ani) Perioada 09-21 iulie […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!