Pompierii călărăşeni au acţionat pentru debarasarea acoperişurilor desprinse de pe blocuri

img-20161114-wa0002


În ciuda unui vânt puternic, care a suflat la rafală cu viteze între 50 și 70 km/h pe raza municipiului, pompierii călărășeni au dus la bun la sfârșit toate misiunile ordonate, fară a fi înregistrate pagube materiale majore.

Echipaje profesioniste de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze în intervalul 9.00 – 18.00 pentru îndepăratarea mai multor elemente desprinse din acoperișurile blocurilor din municipiu și pentru stabilizarea acestora.

img-20161114-wa0006
În data de 13.11.2016, în intervalul orar 9.00 – 18.00, mai multe echipaje specializate de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, pentru îndepăratarea unor elemente desprinse din acoperișurile blocurilor din cauza vântului extrem de puternic, acoperișuri, care prin prăbușire de la înalțime, puteau provoca victime și avarii puternice mai multor bunuri și autovehicule situate în apropierea imobilelor.

img-20161114-wa0005
Pe strada Dunărea, la imobilul  L 11, au intervenit două echipaje cu autospeciale și au acționat rapid pentru stabilizarea elementelor de acoperiș, care flambau din cauza vântului puternic, pe o suprafață de circa 50 de metri pătrați.

Pe strada Trandafirilor, la blocul D 25, a intervenit un alt echipaj de pompieri profesioniști pentru a stabiliza structura unui acoperiș deteriorat pe o suprafață de aproximativ 15 metri pătrați. S-au întreprins măsurile necesare de consolidare a structurii acoperișului și a fost balizată zona pentru asigurarea măsurilor de siguranță a trecătorilor.

Pe strada Cornișei, la blocul B 33, pompierii călărășeni au fost de asemenea solicitați să acționeze pentru îndepărtarea mai multor elemente din structura acoperișului imobilului, acesta fiind foarte puternic afectat de rafalele de vânt, pe toată suprafața sa, aproximativ 200 de metri pătrați.

Pe strada Mușețelului la Blocul K 22, echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină pentru stabilizarea elementelor de acoperiș, care flambau din cauza vântului puternic, pe o suprafață de circa 10 metri pătrați.

Pe strada Belșugului, la blocul K 7, au intervenit alte două echipaje de pompieri profesioniști pentru a stabiliza structura unui acoperiș deteriorat pe o suprafață de aproximativ 25 metri pătrați. Pompierii militari au întreprins măsuri  de consolidare a structurii acoperișului cu scoabe și cu cordițe de prindere și a fost balizată zona pentru asigurarea măsurilor de sigruranță a trecătorilor.

Pe strada Aleea Constructorului , la imobilul J 13, un echipaj a intervenit cu o autospecială pentru a îndepărta mai multe elemente din structura acoperișului, care erau desprinse și exista riscul să se prăbușească. S-a acționat și în acest caz cu echipamentul din dotare și pericolul a fost îndepărtat.

În zona Bazarului Big Beșugului, un echipaj de pompierii a intervenit cu un motoferăstrău pentru tăierea unui arbore afectat de rafalele de vânt, acesta fiind deja înclinat înspre un imobil (modul) al centrului social SERA Călărași. Și în acest caz pompierii au îndepărtat pericolul.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Spitalul Județean de Urgență Călărași are aparat RMN, de ultimă generație

lun nov. 14 , 2016
Sănătatea locuitorilor județului Călărași reprezintă o prioritate pentru administrația  judeţului Călăraşi. ,,Am susținut și susțin în continuare investițiile în dotarea și modernizarea rețelei de sănătate, iar cea mai recentă achiziție a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Pompei Samarian” Călărași demonstrează acest lucru.”, a precizat Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!