Ploaia care va veni, va crește Pădurea Copiilor în 4 județe de câmpie ale României

Print Friendly, PDF & Email

În această primăvară, Pădurea Copiilor a împădurit în județele Ialomița, Călărași, Dâmbovița, Teleorman, unde peste 41.700 de puieți au prins rădăcini în localitățile Bărbulești, Dragoș Vodă, Finta, Poroschia și Cuza Vodă.

Fie că a fost vorba de plantații în păduri noi sau de completări la proiectele existente, cei 600 de voluntari inimoși ce s-au alăturat cauzei noastre și-au pus cazmaua la treabă pentru un sud al țării mai sănătos și mai pregătit în fața schimbărilor climatice. Ajuns la maturitate, un arbore oferă suficient oxigen pentru o familie de 3 persoane, iar dintre puieții plantați de noi în acest sezon peste 2500 vor atinge acest stadiu.

Un ingredient principal al oricărei acțiuni de plantare pe care o desfășurăm este educația: prin oferirea unui model ușor de replicat, fiecare iubitor de natură se poate transforma într-un agent al schimbării. Cei aproape 100 de voluntari din comunitățile locale, atât adulți, cât și copii au învățat alături de echipa noastră cum se sădesc corect puieții, cum se diferențiază vlăstarii de foioase și s-au bucurat de un prânz copios, ca la mama acasă.
În acest sezon, sub lumina reflectoarelor a stat Marea Plantare, o inițiativă ce își dorește să devină tradiție și care aduce împreună preocuparea pentru natură, voluntariatul și voia bună. Pe 30 martie 2019, 450 de voluntari au sădit împreună cu echipa de organizare 10.900 de puieți de stejar pedunculat, frasin excelsior, cireș, ulm, vișin turcesc, lemn câinesc, sălcioară și glădiță.

“Am trăit în această campanie împlinirea și bucuria de a planta cu voluntarii pe ploaie. Vremea nu i-a speriat pe participanții care au înțeles că puieții au șanse mai bune să se prindă, iar stoicismul voluntarilor spune totul despre dăruirea de a face păduri pentru generațiile viitoare”, spune dr. Teodora-Alexandra Pălărie, președintele Asociației.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Municipiului Călărași invită locuitorii de pe strada Știrbei Vodă la discuții cu privire la starea arborilor de pe această stradă

lun mai 6 , 2019
Locuitorii de pe strada Știrbei Vodă din municipiul Călărași sunt invitați vineri, 10 mai, la ora 16.30, la intersecția străzilor Știrbei Vodă și Dunărea, la o întâlnire cu conducerea Primăriei Municipiului Călărași și Serviciului Public Pavaje Spații Verzi, pentru discuții cu privire la starea arborilor de pe această stradă, arbori […]