Peste 85% din străzi sunt asfaltate, în comuna Borcea

Print Friendly, PDF & Email

  Comuna Borcea, una dintre cele mai mari din județul Călărași, a reușit o performanță notabilă: să aibă asfaltate, în proporție de 85%, drumurile, în doar 5 ani, de când a fost ales primar Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă. În 2019, ținta de a fi asfaltate toate străzile este ușor de atins, deoarece sunt încheiate contractele de finanțare a lucrărilor, doar execuția acestora urmând să fie făcută, imediat ce vremea va permite, după ieșirea din iarnă.

 Primarul Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă și-a propus ca, până la finele anului, cât mai este vreme frumoasă, lucrările de asfaltare să continue, performanța din acest an a Primăriei Borcea , fiind greu de atins de orice comună: 47 de drumuri modernizate.

,,Borcea, una dintre comunele cele mai mari din județul Călărași, are 85% dintre străzi, asfaltate. Numai anul acesta, au fost modernizate 47 de străzi. Mai avem în lucru 20 de străzi și, cu acestea, vom reuși să avem asfaltate 100% drumurile din comună. Anul viitor, vom încheia toate lucrările. Sunt 13 km de drum național, iar paralel cu acesta am reușit să facem un drum de centură, de aceeași lungime, pe unde circulă atelajele și bicicletele, pentru siguranța traficului rutier.

Am început aceste proiecte de asfaltare, care să continue lucrările de modernizare a drumurilor făcute, pe AFIR în primul mandat, în urmă cu un an și jumătate. Pe fonduri europene, procedura este mai greoaie, dar pregătirea profesională a angajaților primăriei a făcut ca să ducem la bun sfârșit acest proiect.  Am depus proiecte pe AFIR, Compania Națională de Investiții, și, recent, pe Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru iluminatul stradal cu LED, care va duce la un consum mai mic de energie în comună. Prin toate aceste proiecte implementate, îmi doresc să nu mai existe diferențele dintre o comună și un oraș, care are utilități și infrastructură.

Dacă primul mandat l-am încheiat cu aproape 50% din drumuri asfaltate, față de 15% cât avea comuna, când am devenit primar, acum, la jumătatea celui de-al doilea mandat, sunt asfaltate 85% din străzi, iar anul viitor vor fi asfaltate 100%.

Piața Agroalimentară este în plin proces de construcție

Am reușit, totodată, să continuăm și alte proiecte, cum ar fi Piața Agroalimentară, care se construiește chiar în centrul comunei, iar 60% din această lucrare este deja realizată. Va fi o piață modernă, se vor comercializa diferite produse de carne, lactate, brânzeturi, dar nu va lipsi partea de legume și fructe.

Un alt proiect pentru care am semnat contractul este ,,Modernizare bază sportivă, comuna Borcea” și urmează să construim una dintre cele mai frumoase baze sportive din mediul rural. Vom avea o tabelă electronică, vom face parcări asfaltate, tribună modernizată, nocturnă și  gard de împrejmuire a stadionului. Am depus și proiectul pentru a aduce gazele naturale în comună, am făcut studiul de fezabilitate, pe care l-am depus la Ministerul Economiei pentru avizare și, sper, să duc la bun sfârșit și acest proiect.

 Despre ceea ce am reușit să fac, îi las mai mult pe oamenii din comună să vorbească, să spună ei dacă ceea ce le-am promis, am și rezolvat.

Noi, primarii, fără ei nu existăm și dacă ei sunt mulțumiți, noi suntem mulțumiți!

Constantina Manole: ,,Îmi place ce s-a facut pâna acum, în comuna noastră. Locuiesc pe strada Caporal Leuștean Virgil, pe care se lucrează acum, care nu a fost făcută niciodată, de niciun primar. Comuna arată foarte bine, de când a venit la conducere un om gospodar, cum e primarul nostru.”

  Ion Șerban: ,,Sunt foarte bune drumurile, acum. Acum câțiva ani, comuna era asfaltată foarte puțin. Acum, avem aproape toate drumurile modernizate.”

Florin Șerban: ,,Mă bucur că domnul primar s-a ocupat de străzi, de dezvoltarea comunei și este un exemplu că, dacă vrei, se poate! Îmi doresc să continue cu proiectele de modernizare a comunei!

Constantin Bucur: ,,Nu pot spune decât că noi suntem mulțumiți, de ceea ce a făcut primarul nostru. În toată comuna se lucrează și am aflat că 85% din străzi au fost asfaltate, până acum, ceea ce înseamnă condiții de trai mai bune, cu drumuri și apă la jumătate de preț.

 

Nicu Iancu : ,,Una era când mergeam cu cizme pe drum, din cauza noroiului,  și alta este acum, când stăm, în papuci, la poartă. Nici nu s-a pus problema, până acum, să fie asfaltate străzile acestea care nu dau către drumul principal. Treburile astea depind doar de un primar dornic să facă treabă, cum e domnul Aniel Nedelcu, dar restul depinde și de om, cum păstrează ce are. Trebuie să ne facem toți curățenie, în fața curții. Dacă primarul e gospodar, noi nu putem fi dezordonați!  

Dumitra Stoian: ,,Suntem mulțumiți de comuna noastra, pentru că, în comparație cu Feteștiul, noi avem străzile asfaltate. Înainte de a fi făcută strada noastră, copiii intrau în noroi până la glezne, când ieșeau la joacă, sau se umpleau de praf.  Și de apă suntem foarte mulțumiți, că nu mai plătim preț aproape dublu pe metrul cub consumat și ne permitem să udăm grădinile, unde avem puse legume.

Elena Costache: ,,M-am bucurat când l-am întâlnit pe domnul primar, care era chiar pe strada noastră, ,,pr. George Popescu”, și ne-a anunțat că vor începe lucrările de asfaltare și la noi. Aveam o stradă dezastruoasă și ne bucurăm că întreaga comună va fi asfaltată. 

Inginer constructor, Paul Gheorghe – reprezentantul firmei care se ocupă de modernizarea străzilor: ,,Coordonez și urmăresc lucrările de asfaltare a străzilor, în comuna Borcea, anul acesta având de executat nu mai puțin de 47 de străzi, din care au mai rămas de făcut 20. După ce le vom încheia și pe acestea, putem trage linie și spune că asfaltarea în comuna Borcea s-a realizat 100%. Colaborez foarte bine cu primarul comunei Borcea, Aniel Nedelcu Pațurcă, și pot spune că sunt foarte puțini primari cu care am lucrat așa de bine. Probabil și pentru că face parte din tânăra generație, vine cu o altă gândire și mentalitate pentru a dezvolta localitatea.  

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Lansare de carte: ,,Naționalismul și Europa națiunilor”, autor Mircea Chelaru

lun nov. 12 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Luni, 12 noiembrie 2018, începând cu ora 17.00, la Muzeul Municipal Călărași, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Călărași, va avea loc lansarea volumului ,,Naționalismul și Europa națiunilor” în prezența autorului  – Mircea Chelaru, general de corp armată, fost Șef al Marelui Stat Major al Armatei […]