Performanță: Colegiul ,,Barbu Ştirbei” are 11 elevi premianţi la concursurile naţionale şi internaţionale

Print Friendly, PDF & Email

foto elevi premianti la col barbu stirbeiColegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei”, şcoală de tradiţie în comunitatea de pe malurile Borcei, este considerat, pe bună dreptate, un adevărat reper al învăţământului călărăşean.  De-a lungul timpului, acest liceu a excelat prin rezultatele educaţionale obţinute de către elevii săi, ce sunt îndrumaţi de profesori dedicaţi performanţei. Acest aspect este demonstrat, din plin, de rezultatele obţinute la bacalaureat (cu un procent de promovabilitate de peste 80%), Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” clasându-se, în ultimii ani, primul, în topul liceelor călărăşene cu rezultate bune la bacalaureat. În Raportul ,,Starea învăţământului călărăşean” , în anul şcolar 2014-2015, este redată o situaţie comparativă a liceelor din judeţul Călărăşi, privind rezultatele obţinute la bacalaureat, în ultimii doi ani.

Astfel, la nivelul judeţului Călăraşi, pe primul loc se clasează Colegiul Naţional Barbu Ştirbei, cu o promovabilitate de 92,39%, înregistrată în anul 2014, şi cu 88,79%, promovabilitate obţinută în anul  2015.  Colegiul ,,Barbu Ştirbei” este urmat de Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, care a avut o promovabilitate la bacalaureat, în 2014, de 86,71%,  iar în 2015,  promovabilitatea a fost de 88,52%.

La Colegiul Naţional ,,Barbu Ştirbei” performanţa este la ea acasă, lucru demonstrat nu numai prin rezultatele obţinute la bacalaureat, ci şi de faptul că acest liceu are cei mai mulţi elevi, din judeţ, premianţi la concursurile naţionale şi internaţionale.  În acelaşi ”Raport al Stării învăţământului călărăşean”, elaborat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, sunt evidenţiaţi toţii elevii merituoşi ai Colegiului, care au obţinut premii şi menţiuni la competiţiile educaţionale.

Numai în acest an, Inspectoratul  Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Călăraşi au premiat 11 elevi de la Colegiul ,,Barbu Ştirbei”, 8 elevi de la Liceul ,,Neagoe Basarab, din Olteniţa, 7 elevi de la Şcoala,, Mihai Viteazu, din Călăraşi,  2 elevi de la Şcoala ,,Nicolae Titulescu”, 3 elevi de la Liceul ,,Alexandru Odobescu”, din Lehliu Gară şi  3 elevi de la Liceul ,,Nicolae Bălcescu, din Olteniţa, şi doar un singur elev de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, din Călăraşi.

Marele premiu de 1.000 lei a fost acordat elevului Tănase Ionuţ, de la Colegiul Naţional „ Barbu Ştirbei” Călăraşi, pentru rezultatul obţinut la concursul naţional Made for Europe (locul I).

Menţiune la Olimpiada Internaţională de lectură a obţinut eleva Alexandra Tuţă, de la Colegiul Naţional „ Barbu Ştirbei” Călăraşi. În   anul şcolar 2014-2015,  Colegiul Naţional „ Barbu Ştirbei” Călăraşi a devenit Şcoala europeană” şi a avut cea mai frumoasă activitate în săptămâna „ Şcoala altfel – Să ştii mai multe să fii mai bun” –  Iubirea ca formă de manifestare a sinelui  (locul II pe ţară).

În perioada următoare vor fi premiaţi  şi elevii sportivi ai Colegiului.

Alţi elevi din cadrul Colegiului care au obţinut premii la concursurile naţionale şi internaţionale sunt: Stan Gabriela Petronela (Clasa a X-a C – Olimpiada Naţională de Religie ), Creţu Elena (Clasa a XI-a G – Olimpiada Naţională de Religie ), Dedu Georgiana (Clasa a XII-a D – Olimpiada Naţională de Religie ), Vlad Radu Mihai (Clasa a X-a D – Olimpiada Naţională de Fizică ),  Murray Andrew David (Absolvent – Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiei, Concursul Naţional Public Speaking), Enache Marina (Clasa a X-a C – Olimpiada de Limba şi Literatura Română), Zamfir Simona-Ioana (Absolvent – Olimpiada de Limba şi Literatura Română), Tănase Ionuţ-Ciprian (Clasa a XII-a A – Concursul Naţional „Made For Europe”), Alecu Ana-Maria (Clasa a XII-a G – Concursul Naţional Public Speaking).

Aceşti elevii au fost îndrumaţi de profesorii: Mustăţea Anca-Monica, Duţă Valentina, Vişan Elena, Hreniuc Toader, Mihai Simona-Oana, Dincă Marinela, Preda Graţiela, Dumitru Lucia, Dumitrescu Gica.  Demn de menţionat este faptul că site-ul şcolii www.cnbs.ro, creat de elevul Tănase Ionuţ Ciprian, a obţinut Premiul 1 pe țară,  în cadrul concursului “Made for Europe”.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Primăria Călărași a sesizat Ecoaqua cu privire la modul în care sunt efectuate lucrările, în proiectul CL8

mar oct. 27 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Pentru că proiectul CL8-„Extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a sistemului de canalizare inclusiv staţii de pompare apă uzată, în Călăraşi” se implementează pe teritoriul municipiului Călărași și furnizează servicii cetățenilor orașului nostru, Consiliul Local Călărași și Primăria au sprijinit, încă de la început, […]