Performanţă călărăşeană: un elev de 10 ani a obţinut Medalia de bronz la Concursul ,,Infomatrix”

Print Friendly, PDF & Email

 

theo1theotheo2THEO 7teoTheodor Topîrceanu, elev în clasa aIVa de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” din Călăraşi poate fi numit ,,micuţul informatician „ pentru că a reuşit o performanţă pe care mulţi tineri şi-ar dori să o aibă. La ediţia naţională a theo5Concursului internaţional de proiecte informatice ,,,Infomatrix”, micuţul Theo, aşa cum îl alintă apropiaţii, a câştigat Medalia de bronz. Reuşita micului Theo este una inedită, având în vedere că acestă competiţiei este  una destul de dificilă.. Concursul ,,Informatrix”, aflat anul acesta la cea de a XIII-a ediţie, a avut loc la Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute şi a fost organizat de Universitatea Europei de Sud-Est ,,Lumina” în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice. La cele cinci secţiuni ale concursului ( Programare, Artă pe Calculator, Control Hardware, Film Scurt și Robotică) participanţii au depus proiecte IT menite să reliefeze imaginaţia creativitatea dar si pasiunea lor pentru domeniul

informatic. Secţiunea ,,Short Movie”(Film Scurt) la care a participat elevul călărăşean a avut ca temă, furtul, concurenţii fiind provocaţi să ilustreze, în filmul lor, consecinţele nefaste ale acestui fenomen. ,,Timp de două săptămîni a lucrat film, desenând manual, fiecare imagine în parte, după care le-a montat într-un program special ,,Moovie Maker”, ne-a spus Ioana Dumitru, profesor de informatică la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, cea care l-a îndrumat şi sprijint pentru această competiţie. Micul elev ne-a relatat şi tema filmului care i-a dus medalia de bronz. ,,În filmul pe care l-am realizat, în programul Cyberlink You Paint, este vorba de un hoţ care fura mereu. Într-o noapte a visat un înger care i-a spus că nu este bine ceea ce face. După ce hotul a avut acel vis a, început să înapoieze toate lucrurile celor de la care a a furat.”ne-a dezvăluit elevul călărăşean.

Nu a fost deloc uşor pentru Theo, avînd în vedere dificultatea probei la care a participat, pentru că el a intrat in competiţie cu liceeni şi tineri de peste 20 de ani. ,,El are o imaginaţie şi o dexteritate ieşite din comun. Desena fără să se uite pe acea tăblită specială în timp ce alţi elevi de liceu înscrişi în competiţie nu reuşeau să facă aşa ceva. Performanţa obţinută de Theo este o mare mândrie pentru liceul nostru”, a mai adăugat prof. Ioana Dumitru.

Totodată, elevul călărăşean este apreciat şi de învăţătoare sa, Rodica Captariu care îl susţine în tot ceea ce face.,,Performanţa se poate realiza numai prin multă muncă, inteligenţa nu este de ajuns”, este de părere învăţătoarea Rodica Captariu.

Este de înţeles faptul că el iubeşte foarte mult informatica, această pasiunea fiind moştenită de la tatăl său. ,,Nu mă voi opri aici , vreau să ajung programator IT şi să obţin cât mai multe premii la concursuri”, ne-a mărturisit micuţul Theo.  

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

,,Bucurii Pascale”,vernisaj expoziţional iniţiat de Grădiniţa ,,Ţara Copilăriei”

vin apr. 3 , 2015
Luni, 6 aprilie 2015,, începând cu ora 11, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Călăraşi îşi deschide porţile pentru Vernisajul expoziţiei “Bucurii Pascale” . Expoziţia  va avea loc la sediul instituţiei la ,,Casa Expoziţiei” şi va aduce în atenţie lucrările copiilor  de la Grădiniţa cu Program Prelungit “Ţara copilăriei”, Grupa mare “Spiriduşii”, coordonaţi de Sarchizian Laura şi Gugu […]