Pensionarii pe caz de boală, din zona Olteniţa, vor fi evaluaţi la Călăraşi

foto Casa de PensiiPe 24 martie a.c., a avut loc o amplă anchetă judiciară asupra membrilor Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa, suspectaţi de mai multe infracţiuni, fapt ce a dus la arestarea a patru dintre aceştia. Această comisie, subordonată Casei Judeţene de Pensii (CJP) Călăraşi şi-a închis activitatea. În aceste condiţii, cetăţenii beneficiari de pensii de boală, din zona Olteniţa trebuie să se deplaseze la Călăraşi pentru a fi evaluaţi. Mulţi dintre ei se tem că nu se mai pot prezenta la expertiză, în timp util, fapt ce va duce la pierderea pensiilor.
Intervievată pe această temă, directoarea C.J.P.Călăraşi, Tatiana Zaharia a precizat că nu trebuie să existe nici un motiv de îngrijorare pentru cetăţenii din zona Olteniţei, ce sunt beneficiari de pensii de boală, întrucât dosarele acestora vor fi evaluate de către Comisia de Expertiză şi Recuperare a Capacităţii de Muncă din Călăraşi.
,,Începând cu data de 1 aprilie, Casa Judeţeană de Pensii a trecut la inventarierea celor aproximativ 4000 de dosare pentru pensii de boală, de la Olteniţa, şi predarea acestora la Comisia Medicală de Expertiză din Călăraşi. Iar în această săptămână, a fost reluată evaluarea persoanelor beneficiare de pensii de boală din zona Olteniţei. Toţi pensionarii care necesită expertiză periodică vor fi contactaţi telefonic pentru a li se comunica data prezentării la Comisie sau vor fi înştiinţaţi prin adrese poştale, acolo unde este cazul.
Cei care nu se pot deplasa la Călăraşi, din motive obiective, pot depune documentele la sediul Casei Locale de Pensii Olteniţa. De asemenea, la sediul acestei instituţii pot primi informaţii referitoare la actele pe care trebuie să le depună, atât persoanele beneficiare de pensii de boală, cât şi cele care doresc să-şi depună dosarele. După ce documentele sunt depuse, sunt trimise la Comisia de la Călăraşi pentru avizare, după care, persoanele respective vor fi înştiinţate telefonic sau prin poştă”, a precizat, pentru „Actualitatea de Călăraşi”, Tatiana Zaharia, directoarea C.J.P. Călăraşi.
Persoanele interesate se pot adresa la Casa Locală de Pensii Olteniţa, la telefon: 0242.51.50.68.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primaria Călăraşi comunicat de presă

joi apr. 10 , 2014
Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Actualitatea de Călăraşi Ultimele postari ale lui Actualitatea de Călăraşi (vezi toate) Alin Drăgulin, candidatul PNL la primăria municipiului Călărași:,, Adevărul trebuie să fie știut de călărășeni!” - 31 mai 2024 Primarul Comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, își prezintă cele mai importante proiecte […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!