Parteneriat cu o universitate pentru reabilitarea Prefecturii, prin programul REGIO

Au trecut aproximativ 10 ani de când s-au finalizat doar o parte din lucrările de consolidare ale Palatului Prefecturii Călăraşi şi, de atunci, nu s-a mai pus nicio cărămidă pentru a se continua procesul de modernizare a acestei clădiri de patrimoniu, ce se transformă în ruină, odată cu trecerea timpului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Iliuţă, a  adus în atenţie faptul că are pe agenda sa de lucru modernizarea acestei construcţii, „simbol” a comunităţii călărăşene.

Reabilitarea clădirii Prefecturii Călăraşi este unul din obiectivele mele prioritare, pe care doresc să îl realizez. Din păcate, acest monument istoric a fost lăsat în ruină din cauza orgoliilor politice. Eu am studiat Monitorul Oficial şi am constatat că, din anul 2004, Consiliul Judeţean are în administrare  clădirea Prefecturii Călăraşi, până la consolidarea construcţiei sale. La acest moment, protocolul respectiv a expirat.

Împreună cu prefectul judeţului, George Iacob, am făcut  toate demersurile necesare pentru prelungirea protocolului. Numai aşa  putem să  depunem un proiect pe Programul REGIO, privind reabilitarea construcţiei acestei clădiri monumetale, emblematică pentru judeţul nostru. Clădirea va fi destinată și funcţionării unei facultăţi. În fosta sală de şedinţe a Prefecturii vom amenaja un amfiteatru, iar în celelalte spaţii vor fi săli de cursuri şi laboratoare.  Dar, pentru ca acest proiect să poată fi accesat, prin Programul Operaţional Regional, va trebui să ne asociem cu un centru universitar. Şi ne vom orienta către Academia de Studii Economice sau către Universitatea de Ştiinţe  Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.”, a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuţă.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Și-a dat foc la casă, încercând să îndepărteze vopseaua de pe pereți

lun mart. 27 , 2017
      Pompierii militari din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii Luica, pe strada Mihai Eminescu,  în data de 24.03.2017, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând lui C.D. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!