NOUĂ NE PASĂ/Școala Gimnazială „Mircea Vodă Călărași” continuă șirul acțiunilor umanitare, în cadrul spectacolului „Vestitorii Primaverii”

Print Friendly, PDF & Email

În România, mor cei mai mulți copii sub un an din Uniunea Europeană. O dată la șase ore, un nou-născut își pierde viața, cel mai adesea, pentru că Maternitatea în care a venit pe lume nu a avut aparatura medicală necesară. Pentru a supraviețui, acești copii au nevoie de echipamente performante imediat ce se nasc. Fiecare minut este de aur și se convertește în șanse la viață. În ciuda eforturilor medicilor, copiii născuți prematur, de cele mai multe ori, se sting. Din păcate, acestă situație se întâmplă și la Călărași. Mai mult decât atât, în anul 2016, am avut cea mai mare rată de mortalitate infantilă din țară. În 2017 nenumărate cazuri au fost trasferate către materintățile din București și s-au inregistrat 4 decese neonatale – lucru care nu s-ar fi întâmplat dacă se nășteau într-o maternitate de nivel superior.

Necesarul Spitalului Clinic Călărași pentru a monitoriza sarcinile cu risc și pentru a trata nou-născuții  prematur sunt: un ventilator suport respirator, o masă radiantă cu modul de resuscitare, două cardiotocografe pentru monitorizarea fătului în travaliu și un ecograf cu sondă transvaginală pentru urgențe. Toate echipamentele necesare valorează aproximativ 65.000 euro.

În acest sens, Școala Gimnazială „Mircea Vodă Călărași” își continuă șirul acțiunilor umanitare cu Proiectul NOUĂ NE PASĂ. Acesta are drept scop strângerea de fonduri pentru Secția de Maternitate a Spitalului Județean Călărași. Parteneri ne sunt, ca de fiecare dată, Inspectoratul Școlar Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și Academia de Arte Frumoase Daniel Iordachioae. Ni s-au alăturat în această Campanie: Organizația Neguvernamentală Salvați Copiii România și Asociația Femeilor de Afaceri Călărași.

În spectacol vor participa copii de la majoritatea școlilor din județul Călărași cu momente diverse de cântec, dans și poezie, iar donațiile se vor face chiar în ziua spectacolului.

Suma strânsă va fi donată organizației Salvați Copiii pentru Programul „Fiecare Copil Contează și folosită în scopul dotării Maternității Spitalului Județean Călărași.

Vă invităm să fiți alături de noi în ziua de 29 martie 2018, ora 16.00, la Sala de Spectacole a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Toți acești copii au nevoie să le fim alături și să nu ne întoarcem privirea de la drama lor!

Director Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași,

Prof.  Alina Lotrea

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Călărași/Convocarea Comitetului local pentru situații de urgență

joi mart. 22 , 2018
Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, în calitatea sa de președinte, a convocat joi, 22 martie, la ora 16.00, Comitetul local pentru situații de urgență, cu următoarea ordine de zi: Asigurarea măsurilor specifice pentru limitarea efectelor negative ale situației de urgență produsă în urma fenomenelor meteorologice periculoase – COD PORTOCALIU […]