N.Dragu: “Zilele Municipiului Călăraşi, bâlci sau act de cultură ?”

Print Friendly, PDF & Email

n. draguŞedinţa de Consiliu Local, de săptămîna trecută, a demonstrat că  în actualul mandat politic, aleşii locali, mai ales, cei din opoziţie, nu  mai sunt doar simpli votanţi ai propunerilor executivului din Primăria Călăraşi, ci monitorizează atent  activitatea şi iniţiativele acestuia.

Dacă în mandatul trecut, în şedinţelele de Consiliu Local, domnea liniştea, consilierii dându-şi votul, unanim, indiferent de apartenenţa lor politică, în prezent, lucrurile s-au schimbat, la 180 de grade.

Consilierii PSD, împreună cu cei trei din partea PDS ( Nicolae Dragu, Mircea Buzea şi Carmen Filimon) fac o adevărată opoziţie, analizând fiecare iniţiativă a primarului Daniel Drăgulin. În cele trei ore, în care a durat întreaga şedinţă, s-au iscat dezbateri aprinse, pe teme de maxim interes ale comunităţii călărăşene.

S-au pus în discuţie numeroase probleme, cum sunt: necesitatea remenajării sălii de kinetoterapie, de la sediul Centrului de Zi al Asociaţiei de Sprijin pentru  Copiii cu Handicap Fizic, în vederea recuperării copiilor cu vârsta mai mică de patru ani.  Au fost dispute pe marginea proiectului ce a vizat desemnarea membrilor în Consiliile de Administraţie din şcoli, proiect ce a fost retras, în final, de pe ordinea de zi. Însă, discuţiile pe marginea organizării Zilelor Municipiului Călăraşi au fost, de fapt,  „sarea şi piperul” şedinţei de Consiliu Local. Tonul disputelor l-a dat consilierul PSD, Dumitru Ariciu, care a precizat că manifestările prilejuite de  Zilele Municipiului Călăraşi ar trebui să se desfăşoare în parcul Dumbrava. În opinia sa, acolo, comercianţii (care vor fi în  număr destul de mare) vor putea avea asigurate toate utilităţile (canalizare, energie electrică şi apă curentă). Totodată, consilierul Ariciu a mai amintit faptul că acest eveniment a fost organizat de  către primarul Drăgulin şi în 2012, în această locaţie, şi a fost un real succes. În replică, edilul Drăgulin a precizat că parcul Dumbrava  nu este un loc adecvat unui asemnea eveniment, pentru că nu are spaţiul necesar, iar platoul din faţa Centrului Cultural este locaţia cea mai potrivită. Nici consilierul Nicolae Dragu nu s-a împăcat cu ideea privind numărul mare al  comercianţilor ce  îşi vor desface mărfurile pe tarabe şi îşi  vor întinde terasele în faţa Consiliului Judeţean, făcând ca zona să creeze un mare disconfort,  fiind  invadată de fum şi de miros de mici.  Ba chiar, Nicolae Dragu s-a întrebat retoric:” Zilele Municipiului, bâlci sau act de cultură?”.

Consilierul Ariciu a pus degetul pe rană, aducând în discuţie banii care au fost alocaţi de Primărie, pentru organizarea acestui eveniment . ,,Mi se pare o sumă exorbitantă, 400.000 de lei, propusă a fi repartizată pentru organizarea Zilelor Municipiului Călăraşi. Păi ce facem, mărim bugetul alocat unui asemenea eveniment, de la an la an !? În 2012, au fost alocaţi 162.000 de lei, în 2013, s-au cheltuit 290.000 de lei, în 2014 s-au alocat 331.000 de lei, iar în 2015, 340.000 de lei!”, a spus consilierul PSD,  Dumitru Ariciu.

Consilierii PSD  au propus, în plenul şedinţei, ca Zilelele Municipiului Călăraşi să fie organizate în parcul Dumbrava, amendament care a şi trecut .Vizibil iritat, edilul Drăgulin a dorit să convingă consilierii, din opoziţie, că “Zilele Municipiului Călăraşi” este un eveniment de anvergură, la care vor particpa mulţi reprezentanţi oficiali din străinătate şi, de aceea, trebuie să fie pus, în evidenţă, centrul localităţii. În ceea ce priveşte costul organizării manifestărilor, edilul călărăşean a precizat că fiecare leu va fi cheltuit în mod transparent.  În această situaţie, consilierii PSD şi-au revizuit decizia şi au propus, prin vocea consilierului Alexandru Chiriţă, ca suma repartizată evenimentulului dedicat comunităţii călărăşene să fie, ca cea de anul trecut, de 330.000 de lei, iar organizarea manifestărilor să se facă pe platoul din faţa Centrului Cultural . Diferenţa de 70.000 de lei va fi direcţionată tipăririi cărţii dedicate eroilor călărăşeni, căzuţi pe frontul  de luptă, din cele două războaie mondiale, şi reamenajării statuii lui Corneliu Coposu, din zona Gării. Amendamentul respectiv a fost aprobat cu votul consilierilor PSD ,PDS şi PNL.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Consiliul Județean Călărași/ PNL și PSD, ceartă pe bani publici

mie aug. 31 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Ședința Consiliului Județean de miercuri, 31 august, a avut pe ordinea de zi, printre altele, un proiect care a vizat acordarea a 1.850.000 de lei, din fodul de rezervă, școlilor și grădinițelor, din județul Călărași, pentru susținerea cheltuielilor ocazionate de începerea anului școlar, respectiv pentru […]