Municipiul Călărași va elabora Planul Urbanistic General în format GIS

Municipiul Călărași este printre primele municipii din țară care va elabora Planul Urbanistic General în format GIS (Geographic Information System-Sistem Informațional Geografic).
✅Acest lucru va determina o mult mai ușoară gestionare a a informațiilor oferite de documentația viitorului PUG, precum și un control mai bun din partea utilizatorilor asupra modului de respectare a legislației. Serviciile oferite vor putea fi accesate prin mijloace electronice, atât de cetățeni, cât și de companii sau instituții publice!
La finele lui 2019, Primăria Municipiului Călărași a demarat elaborarea viitorului Plan Urbanistic General, prin care se vor reglementa din punct de vedere urbanistic toate zonele asupra cărora, prin reglementările urbanistice actuale, există interdicție de construire, astfel încât să nu mai fie necesară elaborarea de Planuri Urbanistice Zonele (PUZ-uri), decât în situații excepționale menționate în Regulamentul Local de Urbanism.
Până în prezent au fost parcurse primele două etape:

▪️Etapa I – Baza de date GIS pentru urbanism
▪️Etapa a II-a – Elaborarea studiilor de fundamentare
Urmează, pentru perioada 2021-2022, alte trei etape:
▪️Etapa a III-a – Elaborarea analizei diagnostic multicriteriale integrate
▪️Etapa a IV-a – Elaborarea formei preliminare a documentației de urbanism
▪️Etapa a V-a – Obținerea de avize și/sau acorduri, redactarea finală a documentației de urbanism cu introducerea tuturor observațiilor.
Finalizarea viitorului PUG al municipiului Călărași este preconizată în decursul anului 2022.

13.08.2020

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Anunt de presă privind efectuarea unui nou tratament de dezinsecție

mar aug. 18 , 2020
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI va efectua în perioada 24.08.2020 – 27.08.2020 un nou tratament de combatere a țânțarilor și căpușelor (larve și adulți) prin tratament terestru, pe raza municipiului Călărași (zone verzi mlăștinoase, inundații, lucii de apă, locuri de joacă, parcuri, etc). Tratamentul se va efectua în intervalul orar 00.00 – […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!