Municipiul Călăraşi a sărbătorit cei 418 ani de atestare documentară

Zilele municipiuluiÎmplinind în acest an, 418 ani de atestare documentară,   municipiul Călăraşi a fost, timp de trei zile în mare sărbătoare. Debutul acţiunilor festive a fost dat în dimineaţa zilei de vineri, în foaierul Casei de Cultură ,,Barbu Ştirbei, unde, delegaţiile oficiale străine şi oficialităţile locale au fost primite cu pâine şi sare.  Prezenţi la această manifestare au fost reprezentanţii oraşelor înfrăţite cu Călăraşiul din Moldova Bulgaria, Polonia şi Belarus . Prezent a fost şi Excelenţa Sa Serghei Molunov  ambasadorul Republicii Belarus în România. Iar printre oficialităţile locale s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Răducu Filipescu, prefectul judeţului George Iacob, subprefectul Cornel Coman precum şi deputaţii călărăşeni Daniel Florea, Vasile  Iliuţă şi Maria Dragomir. În aceeaşi locaţie a  fost organizat şi Topul firmelor. În cadrul acestei acţiuni, realizată  de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură din Călăraşi au fost premiate cele mai bune firme din judeţ.

Zilele municipiului 2La Târgul de toamnă,  fermierii şi-au comercializat propriile produse

Şi tot vineri a fost deschis oficial  Târgul de toamnă unde producătorii agricoli din judeţul Călăraşi au avut posibilitatea să-şi comercializeze produsele proprii în piaţa primăriei. În aceeaşi locaţie au fost expuse şi utilajele agricole produse de uzina Tractor din Belarus .

 Stela PopescuSeara CatenaSeara Catena     

În după amiaza aceleiaşi zile a avut loc parada ansamblurilor artistice locale şi a ştafetarilor. Iar la orele 18.30, publicul călărăşean a avut parte de ,, Seara  Catena” unde pe scena special amenajată din faţa Prefecturii  au susţinut un recital de zile mari Adrian Enache, Stela Popescu şi Nico.

 Acord de cooperare între municipiul Călăraşi şi oraşele înfrăţite  

Sâmbătă 28 septembrie la sediul primăriei a avut loc un work-shop economic ce a strâns laolaltă oficialităţile locale şi străine, agenţi economici din Călăraşi şi din oraşele înfrăţite.  În cadrul acestui eveniment, primăria municipiului Călăraşi reprezentată de edilul Daniel  Drăgulin a semnat acorduri  de colaborare cu toate primăriilor oraşelor înfrăţite. În  baza acestor acorduri  de mare importanţă, au fost parafate parteneriate de colaborare în domeniul economic şi educaţional.

Ziua sportului călărăşean

În aceeaşi zi  a avut loc Ziua sportului călărăşean, manifestare ce a cuprins o paradă a sportivilor. Totodată la Sala Polivalentă au fost prezenţi 700 de sportivi din  municipiul Călăraşi. În faţa a peste 1000 de spectatori şi a personalităţilor prezente, aceştia au prezentat o serie de demonstraţii sportive.Edilul Daniel Drăgulin a premiat, cu acest prilej 70 de sportivi  călărăşeni ce au obţinut rezultate notabile la: lupte libere, canotaj,box, handbal ( fete) şi baseball. Au mai fost premiaţi 15 elevi ce au obţinut rezultate meritorii la competiţiile şi olimpiadele naţionale .

NUNTA DE AUR 2Au spus din nou ,, DA” după 50 de ani de căsătorie

Aceeaşi zi de sămăbătă a fost plină de emoţie pentru 36 de  fanmilii din Călăraşi care au aniversat,, Nunta de Aur “. Evenimentul  a făcut parte din seria manifestărilor organizate de primărie, cu prilejul Zileilor municipiului Călăraşi şi a avut loc la restaurantul Hestia din Călăraşi . Edilul Daniel Drăgulin a oficiat în mod simbolic cele 36 de căsătorii, unde, sărbătoriţii au spus din nou ,, Da “ după 50 de ani de căsnicie . Rolul de naşi l-a avut secretarul primăriei  Mărgărit Sârbu şi soţia sa, Valentina . Fiecare cuplu a primit un certificat simbolic de căsătorie din parte primăriei, câte  un  dar financiar în valoare de 500 de lei şi multe urări de bine din partea edilul Daniel Drăgulin şi a echipei sale din primărie, după care au ciocnit câte un pahar de şampanie. Totodată, părintele protopop  Ilie Ramon Eugen a oficiat o scurtă slujbă religioasă .

NUNTA DE AUR 1Cele 36 de cupluri care şi-au sărrbătorit ,,Nunta de Aur “ au fost : Apostol Ion și Victoria; Bică Gheorghe și Maria; Burlacu Victor și Elisabeta; Cioc Petre și Rada;Dinu Radu și Angelica; Dilimoț Ion și Constanța; Dobrițoiu Dumitru și Ioana; Farin Dumitru și Steliana; Frășescu Eugen și Victoria; Gherghina Nicolae și Mitana, Gheorghiu Ștefan și Elena; Grigorescu Nicolae și Florența; Iancu Gheorghe și Niculina;Iancu Gheorghe și Madia; Ioniță Aurel și Elena; Manea Tudor și Elena;Meleacă Stelian și Mărioara; Miclea Constantin și Ioana; Movilaru Octavian și Floarea;Neculai Gheorghe și Zamfira; Oprea Vasile și Zamfira; Oprea Ion și Maria; Paraschivescu Alexandru și Cecilia;Popa Dragomir și Chiriachia;Popa Vasile și Maria; Princea Niculae și Anica; Preda Gheorghe și Maria;Răduță Chiru și Elena; Scarlat Ion și Silvia; Stroe Gheorghe și Elena; Șerban Constantin și Stana; Spridon Florea și Petra; Tănase Ștefan și Marinca; Toza Constantin și Leana; Tănase Dumitru și Octavia.

Seara de îmbătă s-a încheiat cu un concert susţinut de Nicole Cherrzy şi Deep central.

Concurs de gătit la ceaun

Sfidând dimineaţa mohorâtă de duminică 29 septembrie, călărăşenii au transformat piaţa primăriei într-o adevărată  insula a artei culinare unde,  bucătarii şi  alţi iubitori ai gastronomiei s-au întercut în prepararea bucatelor alese. Întrega piaţă a fost invadată de mireasma sarmalelor gătite la ceaun, a peştelui cu mujdei de usturoi sau al legumelor preparate la grătar .

 Parada motocicletelor

După ce în parcul central a avut loc concursul de ergometre, în piaţa primăriei, s-a dat startul paradei de motociclete. Aproximativ 100 de motociclişti călărăşeni dar şi cei veniţi din alte colţuri ale ţării, escortaţi de un echipaj al Poliţiei au alergat pe străzile municipiul Călăraşi  cu motoarele turate la maxim.

Smiley sSmiley a încheiat manifestările Zilelor municipiului Călăraşi, printr-un spectacol incendiar 

  Sfidând ploia rece şi pătrunzătoare, câteva sute de călărăşeni au ţinut să participle  în după amiaza zilei de duminică la concertul folk susţinut de Zoe Alecu şi Adrian Sărmăşan . Însă momemtul ce a făcut  deliciul publicului călărăşean a fost recitalul susţinut de Smiley.Uitând de ploia rece, tinerii au dansat şi au cântat împreună cu Smiley.

Seara s-a incheiat cu un imens foc de artificii.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Profesorul care a bătut trei elevi, va fi sancționat

vin oct. 4 , 2013
Un cunoscut cadru didactic, de la  Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Titulescu”, din Călăraşi,  se află în mijlocul unui mare scandal.  Lucian Constantin, profesor de istorie şi de educaţie civică este acuzat că ar fi bătut, cu violenţă, trei elevi ai şcolii. Întâmplarea a avut loc în cursul săptămânii trecute când, într-una […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!