Municipiul Călărași a marcat 424 de atestare documentară, printr-o serie de evenimente culturale, artistice și sportive

Print Friendly, PDF & Email

Timp de 2 zile, municipiul Călărași a sărbătorit împlinirea a 424 de ani de atestare documentară. Primăria Călărași a organizat o serie de evenimente, pentru a-i încânta, deopotrivă, pe cei mici și pe cei mari.

Prima zi a debutat pe platoul din fața Prefecturii, cu un program artistic pentru copii – KIDS ZONE – care a cuprins teatru de păpuși, supramarionete și spectacol de magie, ce a fost urmat de premierea elevilor și sportivilor pentru rezultatele deosebite obținute. Și în acest an a fost organizată parade retromobil, la care au participat numeroși călărășeni, dornici să vadă mașinile de epocă.

Deschiderea oficială a ZILELOR MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI a avut loc în după-amiaza zilei de sâmbătă, 21 septembrie, la Muzeul Municipal Călărași, cu expoziția ”Primii 5 ani”, urmată de un recital al Corului Camerata Danubii (dirijor Diana Vieru Burlescu) și de recitalul sopranei Bianca Ionescu. În cadrul clădirii Poșta Veche a fost prezentat proiectul ”O poveste fotografică”

După orele serii, pe platoul Prefecturii a avut loc  spectacolul prezentat de  artiști locali și invitați, participanți la Festivalul Național ”La Fântâna Dorului”și ansambluri străine, care s-a încheiat cu concertu lui Edward Sanda.

În dimineața zilei de duminică, 22 septembrie, au avut loc demonstrații de prim ajutor, prezentate de Crucea Roșie Călărași, un concurs de table, precum și premierea participanților la Concursul național ”La Fântâna Dorului”.

Nu au lipsit activitățile sportive, fiind organizate: CUPA MUNICIPIULUI LA MINIHANDBAL, la Sala de sport a școlii ”Tudor Vladimirescu” și meciul de fotbal OLD BOYS, la Sala Polivalentă Ion C. Neagu

Ca în fiecare an, de ZILELE MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI  a fost sărbătorită și Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, anul acesta aniversând 50 de ani de căsătorie,  65 de cupluri din municipiul Călărași.

Seara a fost una incendiară, mii de călărășeni fiind prezenți pe platoul din fața Prefecturii, pentru a cânta și a dansa împreună cu JO&Band și CARLA’S  DREAMS, aceștia din urmă dându-și întâlnire cu câțiva fani, în sediul Primăriei Municipiului Călărași, pentru o sesiune foto, care s-a desfășurat pentru 20 de minute, pozele fiind postate pe pagina de facebook a primăriei.

             Închiderea evenimentului a fost marcată printr-un spectacol cu lasere, proiecții text și imagini, spre încântarea celor prezenți.

Primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, a dorit să le adreseze locuitorilor, gândurile sale, la ceas aniversar:

“Îmi doresc ca această sărbătoare a orașului să ne aducă mai aproape unii de alții. Împreună cu colegii mei am pregătit un program atractiv pentru a aniversa 424 de ani de atestare documentară a Municipiului Călărași.
     La mulți ani, Călărași! La mulți ani, călărășeni!”

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

33 de elevi din Sălaj și Călărași au avut șansa de a-și îmbogăți cunoștințele de ecologie

lun sept. 23 , 2019
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Peste 200 de elevi din Sălaj, Călărași și Câmpina au transformat vacanța de vară într-o perioadă de acumulări și descoperiri de noi abilități, prin tabere în care au putut fi prezenți mulțumită sprijinului acordat de către TenarisSilcotub. Compania crează, astfel, o continuitate în programele de […]