,,Mulţi dintre concetăţenii noştri îşi rezolvă problemele personale prin violenţă”, spune comisarul şef Ion Nicolae

Print Friendly, PDF & Email

2014-07-29 11.40.04Marţi, 29 iulie la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Călăraşi a avut loc o conferinţă de presă, în cadrul căreia, comisarul şef Ion Nicolae a ţinut să prezinte public activitatea instituţiei, desfăşurată până în prezent. În primul semestru al acestui an, activitatea poliţiştilor din cadrul IPJ a fost concentrată pe prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în general, combaterea evaziunii fiscale, scăderea riscului rutier, prinderea în flagrant a persoanelor care comit infracţiuni şi tragerea lor la răspundere penală, în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Un aspect important adus în atenţie de către comisarul şef Ion Nicolae, a fost cel al infracţionalităţii contra patrimoniului şi contra persoanei. Cele două tipuri de infracţiuni reprezintă 80% din totalul faptelor antisociale săvârşite în judeţul Călăraşi, în primul semestru  al anului.  Infracţionalitate contra persoanei reprezintă 27.20% din totalul infracţiunilor aflate în atenţia poliţiştilor călărăşeni. Comparativ cu anul trecut acest tip de infracţionalitate  a cunoscut o uşoară scădere, cu 6,6%. 1232 de  fapte  ilegale contra persoane s-au  petrecut în judeţ, în primele şase luni, din care, 723 sunt de lovire sau alte violenţe .

În mediul familial s-au săvărşit 132 de infracţiuni de violenţă. Dintre acestea 2 sunt omoruri, 6 sunt ameninţări, 2 violuri şi 53 sunt loviri şi alte violenţe iar 63 sunt infracţiuni privind abandonul de familie. Cele mai multe din aceste fapte se produc pe fondul lipsei de educaţie şi al consumului de alcool.

,,Din păcate, mulţi dinte concetăţenii noştri îşi rezolvă problemele personale sau de familie, prin violenţă”. De aceea, instituţia noastră şi-a îndreptat atenţia, în  mod deosebit, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii contra patrimoniului şi contra persoanei”, a spus comisarul şef Ioan Nicolae.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Fostul şef al Vămii Călăraşi, Ion Voicu şi Radu Nemeş cercetaţi de DIICOT pentru evaziune fiscală

joi iul. 31 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Potrivit unui comunicat de presă remis de către  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism(DIICOT), a fost  finalizată  cercetarea  penală privind activitatea unui grupări specializate în evaziune fiscală ce a creat un prejudiciu în valoare de 8,3milioane de euro. S-a constatat că […]