Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, prezentă la Dragalina, la finalizarea lucrărilor de construire a unei grădinițe

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a fost prezentă vineri, 27 noiembrie, în comuna Dragalina, la recepția unei grădinițe moderne, construită prin Proiectul de Reformă a Educației Timpurii și finanțată de Guvernul României și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE).
Valoarea lucrărilor este de 1.983.534 lei, administrația liberală a comunei Dragalina contribuind cu circa 200.000 de lei pentru asigurarea utilităților. Noua clădire oferă copiilor și cadrelor didactice cele mai bune condiții de învățare, fiind amenajate patru săli de clasă, cu o capacitate de 80 de locuri, o sală multifuncțională, cabinet medical, cancelarie, depozit materiale didactice și grupuri sanitare.
În 2016 am venit la Dragalina, întâmplător, și am găsit în acest loc o ruină. Am avut o întâlnire la primărie și am spus că vreau să facem o grădiniță nouă, în așa fel încât să le oferim copiilor cele mai bune condiții. În 2016, primarul Gabriel Stanciu a depus un proiect la Ministerul Educației, iar când am ajuns ministru am vrut să văd în ce stadiu se află construcția grădiniței. Am luat legătura cu domnul primar și am constatat că s-a lovit de multe blocaje, dar în câteva luni de zile am deblocat totul și am demonstrat că se poate. Nu numai aici, ci și în alte județe, împreună cu colegii mei de la Ministerul Educației am reușit să finalizăm mai multe construcții, tocmai pentru că este important să investim în educație. Chiar dacă este o situație epidemiologică grea, în doar câteva luni, guvernul Orban a reușit să investească în educație, în sănătate, pentru dezvoltarea României.”, a declarat ministrul Monica Anisie.
Președintele PNL Călărași, Emil-Florian Dumitru, prezent la eveniment a punctat faptul că implicarea duce mereu la găsirea de soluții, așa cum s-a întâmplat la Dragalina. ”Diferența între ,,a promite” și ,,a se face” este foarte mare și aș face o paralelă între ceea ce se întâmplă, astăzi, aici, pentru că sunt un susținător al tinerilor, care trebuie să rămână și în mediul rural, dacă au o educație de calitate și condiții similare celor de la oraș, cu cele 8 spitale regionale, pe care unii candidați le-au prezentat în 2016 în niște slide-uri și au rămas la nivelul de poză. Guvernul PNL, condus de Ludovic Orban, finanțează deja 3 spitale regionale, în Craiova, Iași și Cluj, adică se poate, într-un timp scurt să facem lucruri pentru comunitățile noastre. Datorită programului de investiții în educație al doamnei ministru Anisie, în județul Călărași au venit, recent, 4.750 de tablete. Dezvoltarea înseamnă investiții, ceea ce arată că oamenii care manageriază instituțiile pot demonstra că, dacă te implici, există soluții. Chiar dacă ne aflăm în campanie electorală, vreau să lăsăm politicul deoparte și să fim oameni responsabili, pentru că guvernul Orban a pus mai presus de procentele de partid sănătatea oamenilor, fapt pe care trebuie să îl înțeleagă toți competitorii politici, ca să nu mai existe demagogie politică într-o chestiune ce ține de sănătatea românilor.”, a afirmat Emil-Florian Dumitru.
Inspectorul școlar general, prof.Camelia Croitoru, a adus în discuție sprijinul ministrului liberal Monica Anisie în ceea ce privește dotarea școlilor pentru învățarea online. ”Doamna ministru Monica Anisie ne-a susținut cu bani pentru a putea face licitația publică pentru achiziționarea tabletelor, laptopurilor și a camerelor web, pentru care eu, în numele tuturor școlilor din acest județ, vă mulțumesc! Până acum, această investiție în tehnologie în școli nu a existat și vă mulțumesc, încă o dată, pentru acest sprijin!”, a declarat Croitoru.
Primăria comunei Dragalina, condusă de liberalul Gabriel Stanciu, sprijină și se implică continuu în crearea condițiilor optime pentru preșcolarii și elevii din localitate, atât în ceea ce privește infrastructura școlară, cât și în ceea ce privește asigurarea cofinanțării proiectelor derulate de unitatea școlară ori acordarea de burse școlare. Edilul a punctat în cadrul evenimentului implicarea administrației în ceea ce privește investițiile în educație, dar și în sănătate și infrastructură.
”Investim în școală, investim în sănătate, în infrastructură, apă, gaze, canalizare. Sper ca, împreună, să continuăm aceste investiții în educație, pentru care vă mulțumim. Dorim să continuăm și cu Grădinița cu Program Prelungit, pentru care avem solicitări și din localitățile apropiate. Datorită investițiilor făcute în școală, cu sprijinul Ministerului Educației și Cercetării am constatat că elevii noștri sunt foarte mulțumiți. Avem clase cu profil sportiv, copii cu performanțe la nivel național, avem vicecampion mondial la canoe, avem campioni europeni și naționali la lupte. Primăria Dragalina are câștigate, în acest moment, două mari proiecte pe CNI: Bază sportivă Tip 1 euro 2020 și Construire de internat, cu cantină, sală de mese, pentru ca elevii să rămână acolo și să se pregătească. Dispensarul uman, care și-a început activitatea în 2012 și își desfășura activitatea intr-un spațiu nepotrivit, datorită guvernului Orban și Companiei Naționale de Investiții va fi reabilitată clădirea, dotată cu echipamente medicale, deoarece aici se va crea un centru de sănătate.”, a conchis primarul comunei Dragalina.

Material publicat la comanda PNL Călărași
Executat de SC AMG MEDIA NEWS SRL
CUI Mandatar 11200025

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

A fost evaluat impactul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria

vin nov. 27 , 2020
Please enter banners and links.

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!