Membrii Sanitas Călăraşi au protestat la Bucureşti pentru modificarea Legii Salarizării

Peste 10.000 de membri  Federaţiei SANITAS, veniţi din toaţă ţara, au participat, joi 26 aprilie,  la un amplu miting de protest, organizat în Piaţa Victoria. Ei au  au cerut guvernanților să-și respecte promisiunile față de angajații din sănătate și asistență socială. Printre aceştia s-au numărat şi membrii Sanitas Călăraşi, angajaţii din spitalele judeţului  dar şi lucrătorii  din cadrul D.G.AS.P.C. Călăraşi.

Prevederea din Legea Salarizării care nu permite depăşirea pragului de 30% pe ordonatorul principal de credite, pune în pericol posibilitatea aplicării Regulamentului de sporuri în domeniul Asistentei sociale. Acest lucru a făcut ca angajații din mai multe centre sociale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului(D.G.A.S.P.C.) Călărași să iasă în stradă.

,,Dorim să ni recunoască condițiile de muncă în care ne desfășurăm activitatea și implicit riscurile la care suntem supuși zilnic. Angajații din Asistența socială s-au săturat să fie umiliți și să nu se poată aplica legistația în vigoare în ceea ce privește acordarea sporului corespunzător fiecărui loc de muncă”,  a declarat Niță Georgeta, liderul Sindicatului Sanitas din cadrul D.G.A.S.P.C. Călărași.

 În aceeaşi zi, delegația SANITAS, invitată la sediul Guvernului, a prezentat vicepremierului Viorel Ștefan, ministrului Sănătății, Sorina Pintea și consilierilor prezenți principalele revendicări:
1. Modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pe ordonator principal de credite, care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament.
2. Creșteri salariale pentru tot  personalul din sănătate și asistență socială.
3. Negocierea și semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.
Partea guvernamentală a confirmat că, în ultimele zile, comisiile de lucru formate din manageri de spitale şi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății, au identificat soluții, astfel ca nici un angajat din sănătate și asistență socială să nu mai înregistreze pierderi de venit. Soluțiile vor fi prezentate Federației SANITAS în cadrul unei întâlniri ce va avea loc miercuri, 2 mai.
În lipsa unui document în baza căruia Federaţia SANITAS să poată evalua viabilitatea soluţiei,  Federaţia Sanitas lasă deschise căile de dialog cu partea guvernamentală, dar continuă programul de proteste stabilit: 7 mai – grevă de avertisment; 11 mai – grevă generală.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Primăria Municipiului Călărași anunță executarea de tratamente avio de dezinsecție/delarvare

mie mai 2 , 2018
Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că, între 03.05-07.05.2018, vor fi executate tratamente avio de dezinsecție/delarvare în  intervalul orar 06.00-11.00, pe zonele verzi, mlăștinoase, inundate, lucii de apă etc. Tratamentele se vor aplica doar când condițiile atmosferice sunt favorabile, în caz contrar putând fi prelungită perioada (fapt ce va fi comunicat […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!