Membrii reţelei specializate în trafic de minori au fost arestaţi preventiv

Print Friendly, PDF & Email

 

10 persoane reţinute, 15 mandate de aducere puse în aplicate de poliţişti în urma a 17 percheziţii domiciliare efectuate la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de minori  și proxenetism

 La data de 14 februarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat 17 percheziții domiciliare, în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, la membrii unei grupări infracționale specializate în trafic de minori și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2016, membrii grupării s-ar fi implicat în recrutarea şi exploatarea sexuală a unor persoane minore şi majore din judeţul Călăraşi, în vederea obţinerii unor sume de bani şi altor avantaje.

De asemenea, cei în cauză sunt cercetați și pentru mai multe furturi din societăți comerciale, având complici agenți de pază ai respectivelor firme.

Procurorul a dispus reţinerea pentru 24 de ore,  faţă de 10 persoane  din Călăraşi care vor fi prezentate astăzi Tribunalului Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă.

Acestea au fost depuse de poliţişti în Centul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

Totodată, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 zile faţă de 2 membrii ai grupării.

Pe numele a două persoane care se sutrag cercetărilor, se va solicita instanţei emiterea unor mandate de arestare preventivă în lipsă.

Cercetările continuă  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism, furt calificat, complicitate la furt calificat, dare şi luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu.

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

3 plângeri penale pentru încălcarea legii privind protecția animalelor

mie feb. 15 , 2017
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân din subordinea Primăriei Călărași a înaintat, marți, 14 februarie, trei plângeri penale Inspectoratului de Poliție al Județului Călărași cu privire la încălcarea Legii 205/2004 privind protecția animalelor, abandonul unui animal ”a cărui existență depinde de îngrijirea omului” fiind […]