Managerul Centrului Județean de Cultură și Creație, Mihaela Petrovici: ,,Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat ca această ediție aniversară a Festivalului ,,Flori de Mai” să fie un succes!”

Print Friendly, PDF & Email

Festivalul – Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti ,,Flori de Mai a ajuns, în acest an, la o ediție aniversară: a XXX-a, fiind un eveniment de excepție, în organizarea Consiliului Județean Călărași și a Centrului Județean de Cultură și Creație.

A fost un eveniment care s-a axat pe partea de cultură, fără a mai amesteca imaginea ce definește acțiunile câmpenești (cu restaurante stradale, fum, mici și bere), cu cea de înaltă ținută a unei manifestări ajunsă la o vârstă ce impune respect față de valorile care i-au călcat pragul și l-au transformat într-un festival național de anvergură.

S-au împlinit 30 de ani de când, la Călărași, tinerii talentați din întreaga țară vin pentru a-și îmbogăți palmaresul muzical. În ultimii ani, ,,Flori de Mai a intrat în circuitul festivalurilor naționale transmise de Televiziunea Română, artiștii fiind acompaniați de o orchestră cu renume: „Viorel Gavrilă Band”, avându-l dirijor pe compozitorul Viorel Gavrilă, care a fost, anul acesta, președintele juriului.

În primele două seri, evenimentul s-a desfășurat în Sala de spectacole a Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie, cei 20 de concurenți, înscriși la categoriile de vârstă 15-18 ani și 19-30 de ani, interpretând câte două piese din creaţia de muzică uşoară românească, de la șlagăre binecunoscute și până la piese din creația proprie a concurenților.

Duminică seara, Gala Laureaților a Festivalului Flori de Mai, a avut loc în aer liber, pe platoul din fața Prefecturii.

Membră a juriului, interpreta Ileana Șipoteanu, soția binecunoscutului compozitor Dumitru Lupu,  a oferit un premiul special, în valoare de 3.000 de lei, și a adresat câteva gânduri  călărășenilor:

,,După 10 ani, am revenit la Călărași. Am un sentiment de bucurie, amestecat cu tristețe, dar sunt convinsă că Dumitru Lupu ne veghează acum și este mulțumit de faptul că muzica lui este cântată și promovată, în cadrul unui festival cu renume : Flori de Mai.

Managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Mihaela Petrovici, a oferit trofeul Flori de Mai, în valoare de 15.000 de lei, mulțumind, cu acest prilej, tuturor celor care s-au implicat ca această ediție aniversară să fie un succes:

  ,,Sunt bucuroasă și onorată că sunteți prezenți alături de noi, în misiunea de educare prin artă, cultură și frumos a tinerei generații de interpreți de muzică ușoară românească. Mulțumesc pentru susținere și implicare Consiliului Județean Călărași, președintelui Vasile Iliuță, colegilor și publicului călărășean.

 Le mulțumesc și membrilor juriului, Televiziunii Române, pentru promovarea festivalului, dar și presei locale pentru promovarea evenimentului și susținerea acordată în promovarea valorilor. ” 

Invitată să susțină un moment muzical a fost călărășeanca Denisa Pârvu, câștigătoarea de anul trecut a locului II, la acest festival.

  De menționat că cele 2 seri de concurs și Gala Laureaților au fost filmate, integral, de TVR 3, festivalul urmând să fie transmis de acest post de televiziune.

   Prezentatorii festivalului au fost Daniela Mihai Soare și Eugen Rusu, de la Radio România Actualităţi.

 

 Câștigătorii secțiunii 15-18 ani sunt:

 • Mențiune – ANA STĂNCIULESCU – 15 ani, Ilfov – Măgurele
 • „CHEMAREA DRAGOSTEI”

              M : MARIUS ȚEICU

                      T : CONSTANTIN  SĂBĂREANU

 • Premiul special TINERE TALENTE, oferit de Radio România Regional :

– IOANA ROXANA COZMA – 15 ani, Efirie N – Constanța

 • SĂ FII CAMPION”

 M: VIOREL GAVRILĂ

 T: ROXANA POPESCU

 • Premiul III – ELEONORA FILIPOIU – 15 ani, Slobozia
 • ANĂ, ZORILE SE VARSĂ – preluare din folclor
 • Premiul II – IOANA LUCIA BERECHET – 16 ani,Constanța
 • „MAI DĂ-MI O ȘANSĂ”

M: LAURENȚIU MATEI

T: LOREDANA MÂNDRESCU

 • Premiul I – TEODORA DANIELA BAZAC- 16 ani, Slobozia
 • „SINGURĂ”

M: OANA și VALENTIN VARDIANU,        

     DANIELA BAZAC

T: DANIELA BAZAC și VALENTIN VARDIAN

 

Categoria 18 – 30 ani:

Mențiune 

                                                         MARIA ANTONELA DIMA – 18 ani, Călărași „INIMĂ NU FI DE PIATRĂ”

M: EDMOND DEDA

T: HARRY NEGRIN

Premiul special DUMITRU LUPU- ASTRID DIANA PETCU – 22 ani, București

 • „CE MULT TE-AM IUBIT” ( original )

M: DUMITRU LUPU

T: MALA BĂRBULESCU

Premiul III – CLAUDIA DUMITRIU – 21 ani, București

 • „PÂNĂ CÂND NU TE IUBEAM”

M și T: ANTON PANN

Premiul II – CRISTINA SIMION – 23 ani, Iași

 • „DOR DE VIAȚĂ”

M:AURA URZICEANU

T: DAN V. DUMITRIU

Premiul I – MINODORA CĂTĂLINA DUMITREAN – 21 ani, Sibiu

 • „IUBIREA-I DOAR O GLUMĂ”

M:MIȘU IANCU

T: PETRE ANDREESCU

TROFEUL FLORI  DE  MAI” 2018 

ANA MARIA ROȘU – 22 ani, Roman, jud. Neamț

 • „CINE IUBEȘTE ȘI LASĂ”,

DIN REPERTORIUL MARIEI TĂNASE

 • „NOAPTE CALDĂ”

M :PAULA SELING, CRISTI ȘTEFĂNESCU

T: PAULA SELING

 În seara de Gală, pe scena Festivalului Flori de Mai, au concertat: Luminita Anghel și Direcția V.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Peste 20 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru restaurarea Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, prin POR

mie mai 30 , 2018
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În luna mai s-a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Consolidare, restaurare, conservare imobil, restaurare și conservare frescă interioară, restaurare mobilier la Biserica `Sf. Mare Mucenic Dimitrie` (C1), amenajare incintă, construire corp anexă (C2), realizare instalații electrice și termice, instalații de iluminat arhitectural și ambiental, […]